Εστίαση: Οριστικό, ανοίγουν στις 25 Μαΐου τα καταστήματα - Άναψαν «πράσινο φως» οι ειδικοί

Οι ειδικοί φέρονται να άναψαν «πράσινο φως» στην κυβέρνηση για το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης στις 25 Μαΐου. Εστιατόρια, καφέ και μπαρ θ’ ανοίξουν μία εβδομάδα νωρίτερα. Πολύ σύντομα οι σχετικές ανακοινώσεις. 

Όπως είχε γίνει γνωστό νωρίτερα σήμερα, η κυβέρνηση φέρεται να ζήτησε από την Υγειονομική Επιτροπή των ειδικών να εξετάσει το ενδεχόμενο ν’ ανοίξουν νωρίτερα τα καταστήματα εστίασης, εφόσον φυσικά το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση φέρεται να ζήτησε να εξεταστεί το ενδεχόμενο να ανοίξουν τη Δευτέρα 25 Μαΐου.

Το

αίτημα συζητήθηκε το μεσημέρι από την Υγειονομική Επιτροπή και η απάντησή των ειδικών φέρεται να ήταν θετική. Πολύ σύντομα αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις. 

Αυτό σημαίνει πως εστιατόρια, καφέ και μπαρ θ’ ανοίξουν μία εβδομάδα νωρίτερα από την ημερομηνία που είχε αρχικά οριστεί, δηλαδή την 1η Ιουνίου.

Οι ειδικότεροι κανόνες λειτουργίας των καταστημάτων θα ανακοινωθούν από τον αρμόδιο Υφυπουργό Ανάπτυξης &Επενδύσεων, κ. Νίκο Παπαθανάση αύριο, Κυριακή 17 Μαΐου, στις 18:00 από την ΕΡΤ.

Εν τω μεταξύ, αρχίζουν σιγά-σιγά να ανοίγουν εμπορικά κέντρα και Mall, ενώ το Attica στο City Link των Αθηνών, επαναλειτουργεί από σήμερα Σάββατο 16 Μαΐου.

Άνοιξαν οι οργανωμένες παραλίες

Με συγκεκριμένους κανόνες τόσο για τους λουόμενους όσο και για τους διαχειριστές των οργανωμένων παραλιών ανοίγουν το πρωί του Σαββάτου οι πλαζ.

Οι προετοιμασίες από τους υπεύθυνους είναι πυρετώδεις καθώς ισχύουν νέοι κανόνες.

Δείτε τους εν λόγω κανόνες, καθώς και ποιες είναι οι 515 πλαζ που άνοιξαν ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα