Εξ αποστάσεως εκπαίδευση: Μαθήματα από τη Δευτέρα σε μαθητές της Γ’ Λυκείου

Το πλαίσιο υπό το οποίο θα πραγματοποιηθεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία, ΙΕΚ και Πανεπιστήμια περιέγραψε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. 

«Το μάθημα συνεχίζεται, κάναμε ένα πιλοτικό μάθημα με τον πρωθυπουργό σε μαθητές της Νέας Φιλαδέλφειας. Ξεκινάμε αυτήν την εβδομάδα με την Γ'Λυκείου, δίνουμε εκεί προτεραιότητα, γιατί έχουν τις πανελλήνιες», είπε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, περιγράφοντας τη διαδικασία με την οποία θα γίνεται η διδασκαλία,

στο πλαίσιο εφαρμογής της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, που αποφασίστηκε λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας.

«Στη χώρα μας δεν έχει εφαρμοστεί ξανά κάτι τέτοιο. Υπάρχει η υποδομή, για να ξεκινήσει κάτι τέτοιο. Οι καθηγητές θα μπαίνουν, θα στέλνουν ένα λινκ στους μαθητές και οι μαθητές θα μπαίνουν στην εικονική τάξη. Από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινάμε σταδιακά, ώστε να προσαρμοστούν καθηγητές, μαθητές και εκπαιδευτική κοινότητα», σημείωσε η κυρία Κεραμέως στην πρωινή εκπομπή του Open.

«Από το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα αρχίσουν μαθήματα και άλλες τάξεις. Αυτό το σύστημα δεν υποκαθιστά στην δια ζώσης διδασκαλία, όμως θεωρούμε σημαντικό να διατηρήσουμε την επαφή μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικής κοινότητα. Θα δίνεται έμφαση σε κάποια σημεία της ύλης, όταν ξανανοίξουν τα σχολεία θα συνεχιστεί η ύλη και προφανώς θα αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες», πρόσθεσε.

Ακόμη, σημείωσε ότι ούτε οι καθηγητές είναι σε διάλειμμα ούτε και οι μαθητές σε διακοπές και κάλεσε άπαντες να αγκαλιάσουν την προσπάθεια.

Δείτε το βίντεο με όσα δήλωσε η υπουργός:

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα