Φωτιά σε εργοστάσιο στην Κηφισιά: Βίντεο από τα 1.200 μέτρα δείχνει την πορεία του καπνού

Χρήστης των social media κοινοποίησε βίντεο από τα 1200 μέτρα υψόμετρο που  καταγράφει τη πορεία του καπνού από τη φωτιά στο εργοστάσιο στην ΚηφισιάΜεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (12/6) στο εργοστάσιο κατασκευής ανοξείδωτων προϊόντων (τηγάνια κ.α.) και πλαστικών συσκευασιών για τρόφιμα «ΠΑΛ», στην Κάτω Κηφισιά. Το βίντεο που αναρτήθηκε στο facebook απεικονίζει… Μήνυμα 112 - «Κλείστε πόρτες και παράθυρα»

Με τον τοξικό καπνό να εξαπλώνεται στην ευρύτερη περιοχή, ήχησε 112 σε περιοχές της Αττικής με εντολή οι κάτοικοι να μείνουν στο σπίτι τους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα. Ανάλογη οδηγία δόθηκε και στο νοσοκομείο Άγιοι Ανάργυροί που βρίσκεται πολύ κοντά. Οι αρχές ζήτησαν από τους υπεύθυνους του νοσοκομείου να κλείσου όλα τα παράθυρα για την προστασία των ασθενών.

Οι πυκνοί καπνοί είναι ορατοί σε μεγάλο μέρος του Λεκανοπεδίου, ενώ η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Ήδη από την Μεταμόρφωση η μυρωδιά είναι έντονη, ενώ ορατό είναι από μεγάλη απόσταση και το μεγάλο, μαύρο σύννεφο καπνού. Η φωτογραφία που δημοσιεύει το iEidiseis.gr είναι η εικόνα του καπνού από τον Χολαργό.

Και εναέρια μέσα για την κατάσβεση

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, 14 οχήματα με 42 πυροσβέστες, ενώ στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχει και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Το εργοστάσιο βρίσκεται στην οδό Αιγιδών στο Πανόραμα Κηφισιάς και ανήκει στον σύζυγο της Μίνα Γκάγκα, Βασίλη Παλαμήδη.

Συνολικά 140 εργαζόμενοι δουλεύουν σε αυτό. Ακόμα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το εάν υπήρχαν - και πόσοι - εργαζόμενοι εντός του κτιρίου την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη, ωστόσο η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, μιλώντας στον Alpha, διαβεβαίωσε πως «δεν υπάρχει κάποιος στο εργοστάσιο». Πρόλαβαν να το εκκενώσουν πριν τις εκρήξεις».

Διευκρίνισε ωστόσο πως δεν έχει καταφέρει να μιλήσει αναλυτικότερα με τον σύζυγό της και ιδιοκτήτη της εταιρείας. Και πηγές από την πυροσβεστική είπαν πως μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποια αναφορά για εγκλωβισμένο.

Keywords
Τυχαία Θέματα