Γυμναστήρια: Οικονομική «ασφυξία» για χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενους

Σε οριακά επίπεδα βρίσκονται ιδιοκτήτες ιδιωτικών γυμναστηρίων στην Ελλάδα, καθώς και χιλιάδες εργαζόμενοι. Έκκληση προς την κυβέρνηση απηύθυνε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων, Γιάννης Γκόβας.

Τα ιδιωτικά γυμναστήρια είναι από τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία του νέου κορονοϊού, SARS-CoV-2.

Ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι αγωνιούν, καθώς έκλεισαν από τον Μάρτιο και αναμένεται ν’ ανοίξουν αρκετά αργά, δίχως να έχει οριστεί η ημερομηνία επαναλειτουργία τους, αφού συμπεριλαμβάνονται στο έβδομο και τελευταίο στάδιο του κυβερνητικού σχεδίου για την άρση των μέτρων.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων, Γιάννης Γκόβας, ανέφερε στο iEidiseis πως τα οικονομικά δεδομένα στον κλάδο έχουν φθάσει σε οριακό επίπεδο, κι απηύθυνε έκκληση προς την Πολιτεία να μεριμνήσει και να λάβει άμεσα μέτρα για εργοδότες κι εργαζόμενους.

«Ο φορέας που εκπροσωπώ έχει κοντά στα 2.500 γυμναστήρια, στα οποία εργάζονται 40-45 χιλιάδες άνθρωποι. Έχουμε να εισπράξουμε χρήματα για τις επιχειρήσεις μας από τον Φεβρουάριο. Η κυβέρνηση τα έχει πάει πολύ καλά στο υγειονομικό κομμάτι, ωστόσο, ο τομέας του fitness δεν υπάρχει πουθενά στον χάρτη της. Έχουμε κάνει ενέργειες προς τα αρμόδια υπουργεία και προσπαθούμε να δούμε πότε θ’ ανοίξουμε», είπε αρχικά ο κ. Γκόβας και συμπλήρωσε:

«Εμείς είχαμε λάβει μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας προτού ακόμα κλείσουμε, με απολυμάνσεις, γάντια κ.τ.λ. Και τώρα βλέπουμε να έχουν ανοίξει τα κομμωτήρια και τόσα άλλα ή οι χώροι που βαφτίζονται ‘’ευεξίας’’ και ο δικός μας ο τομέας είναι εκτός. Προσπαθούμε να προσεγγίζουμε την αρμόδια επιτροπή που αποφασίζει για τα μέτρα, ώστε να μιλήσουμε για τη σημασία της άσκησης στην υγεία. Κλείσαμε στις 10 Μαρτίου, οπότε έχουμε να εισπράξουμε χρήματα από τον Φεβρουάριο».

«Έχουμε φθάσει στον Μάιο, κι εμείς τον Μάιο περιμέναμε να δουλέψουμε. Όταν πάνω στους 1-2 μήνες που η δουλειά είναι στο φουλ είμαι κλειστός, όταν τα λειτουργικά μου έξοδα με πάρουν από κάτω 2-3 μήνες, έχω εξαφανιστεί. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν επενδύσει. Υπάρχει άνθρωπος που έχει επενδύσει 1,5 εκατομμύριο ευρώ, με 50-55 εργαζόμενους. Τι θα κάνει; Αλλά ας πούμε για τα μικρά γυμναστήρια. Πώς ν’ αντεπεξέλθουν; Αν σε πάρει από κάτω 2-3 μήνες, χάθηκες», τόνισε.

«Και αν έλθει ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο τι θα γίνει; Θ’ αφανιστεί το επάγγελμα τελείως. Πρέπει η Πολιτεία να δει το πρόβλημα», διερωτήθηκε κλείνοντας.

Διαβάστε ακόμη:

Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα

Μετακινήσεις: Τι επιτρέπεται από τη Δευτέρα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα

Πότε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

Πώς και ποιοι θα πληρωθούν επίδομα τον Μάιο

Τι ώρα ανοίγουν και τι ώρα κλείνουν τα καταστήματα - Το ωράριο για τα εμπορικά  

Keywords
Τυχαία Θέματα