Η ευρωπαϊκή χώρα που είναι πρωταθλήτρια στις αναρρωτικές άδειες - Δεν είναι η Ελλάδα

Στη Γερμανία οι εργαζόμενοι είναι άρρωστοι κατά μ.ο. 20 εργάσιμες ημέρες το χρόνο, ενώ της ΕΕ είναι οκτώ ημέρες.

Η Γερμανία είναι με διαφορά η πρώτη χώρα στην Ευρώπη στις αναρρωτικές άδειες που παίρνουν κατά μέσο όρο οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ασφαλιστικής εταιρείας Allianz, Ολιβερ Μπάτε.

«Οι εργαζόμενοι στη Γερμανία είναι άρρωστοι κατά μ.ο. 20 εργάσιμες ημέρες το χρόνο, ενώ ο μ.ο. της ΕΕ είναι οκτώ ημέρες», τονίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Allianz,

σε συνέντευξή του στην Handelsblatt.

O Μπάτε υποστηρίζει ότι ο υψηλός αριθμός των ημερών ασθενείας μεταξύ των Γερμανών εργαζομένων, αποτελεί εμπόδιο για την μεγαλύτερη παραγωγικότητα στη χώρα.

Παράλληλα, προτείνει την επαναφορά της «πρώτης ημέρας αναμονής» στις αναρρωτικές άδειες, η οποία καταργήθηκε στη Γερμανία το 1970, κάτι που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να επωμίζονται οι ίδιοι τα έξοδα για την πρώτη ημέρα της ασθένειας.

τη Σουηδία, την Ισπανία και την Ελλάδα, η πρώτη ημέρα αναμονής εξακολουθεί να υπάρχει.

Όπως αναφέρει ο Μπάτε, ο ίδιος βλέπει δυνατότητες εξοικονόμησης έως και 40 δις ευρώ, εάν οι πληρωμές των ημερών ασθενείας από εργοδότες και εταιρείες ασφάλισης υγείας πέσουν στον μέσο όρο της ΕΕ στο 3,5% των κοινωνικών δαπανών μιας χώρας.

Αυτή τη στιγμή αποτελούν το 6% των κοινωνικών δαπανών στη Γερμανία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Allianz, ανησυχεί για τη Γερμανία ως επενδυτική τοποθεσία – αν και εξακολουθεί να επενδύει στη Γερμανία με ήσυχη τη συνείδησή του, όπως είπε ο ίδιος στη «Handelsblatt».

Επιπλέον, ο CEO της Allianz υποστηρίζει φορολογικές ελαφρύνσεις για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, ενώ για την χρηματοδότηση των μέτρων, προτείνει αύξηση του φόρου κληρονομιάς.

«Για μένα πρόκειται για τη φορολόγηση των ανθρώπων που μπορούν να ζήσουν πολύ άνετα χωρίς να έχουν εργαστεί ούτε μια μέρα», δήλωσε ο επικεφαλής του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ομίλου της Γερμανίας στην Handelsblatt και πρόσθεσε ότι «είμαι αρκετά αριστερός σε αυτό το θέμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα