«Η Γερμανία κυνηγά τους επικριτές του Ισλάμ» – Ποιος είναι ο ακροδεξιός μακελάρης του Μαδεμβούργου

Ο δράστης του μακελειού στο Μαδεμβούργο μετακόμισε στη Γερμανία το 2006 και είχε αναγνωριστεί ως πρόσφυγας από το 2016.

O δράστης του μακελειού στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Μαγδεμβούργο της Γερμανίας που, το βράδυ της Παρασκευής (20/12), άφησε πίσω του τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς και σχεδόν 70 τραυματίες, είναι ένας αντι-ισλαμιστής γιατρός που έφτασε στη Γερμανία το 2006 ως πρόσφυγας από τη Σαουδική Αραβία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Daily Mail, ο 50χρονος ψυχολόγος, Ταλέμπ Αλ Αμπντουλμόχσεν, εμβόλισε ένα

τεράστιο πλήθος σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά στο Μαγδεμβούργο, αφού οδήγησε μια σκούρα BMW. Πλάνα που τραβήχτηκαν λίγα λεπτά μετά την επίθεση, η οποία συνέβη περίπου στις 7 το απόγευμα [τοπική ώρα], δείχνουν τον δράστη να συλλαμβάνεται υπό την απειλή όπλου από τη γερμανική Αστυνομία.

Ακόμα, σύμφωνα με την «Daily Mail», ο Ταλέμπ Αλ Αμπντουλμόχσεν, ειδικός στην Ψυχιατρική και sτην Ψυχοθεραπεία από την πόλη Χοφούφ της Σαουδικής Αραβίας, μετακόμισε στη Γερμανία το 2006 και ζει στο Μπέρνμπουργκ. Έχει αναγνωριστεί ως πρόσφυγας από το 2016.

Προηγούμενες αναφορές στα μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι ο δράστης είχε εργαστεί για να βοηθήσει Μουσουλμάνους, ιδίως γυναίκες, να φύγουν από τη Σαουδική Αραβία αφού γύρισαν την πλάτη στη θρησκεία. Η ανάλυση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αποκάλυψε αναρτήσεις υπέρ του αντιμεταναστευτικού κόμματος AfD της Γερμανίας, ενώ έχει επίσης κάνει σχόλια υπέρ του Έλον Μασκ, του ακροδεξιού κακοποιού, Τόμι Ρόμπινσον, και του θεωρητικού συνωμοσίας, Άλεξ Τζόουνς.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, κανένα κίνητρο για την επίθεση δεν έχει προσδιοριστεί από την Αστυνομία. Με νεότερο απολογισμό, οι νεκροί ανέρχονται σε τέσσερις, ανάμεσά τους και ένα νήπιο, ενώ 68 άνθρωποι τραυματίστηκαν από το μακελειό – οι 15 από αυτούς σοβαρά.

Οι ακροδεξιές αναρτήσεις του δράστη

Στο βιογραφικό του προφίλ που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο δράστης γράφει: «Σαουδική Στρατιωτική Αντιπολίτευση. Η Γερμανία κυνηγά γυναίκες Σαουδάραβες αιτούντες άσυλο, εντός και εκτός Γερμανίας, για να καταστρέψει τη ζωή τους. Η Γερμανία θέλει να εξισλαμίσει την Ευρώπη». Οι αναρτήσεις περιλαμβάνουν retweets σκληρών βίντεο, συμπεριλαμβανομένου ενός με μια νεαρή Μουσουλμάνα που φέρεται να λιθοβολείται μέχρι θανάτου «επειδή είχε σχέση με έναν νεαρό άνδρα εκτός γάμου».

Επίσης, σε βίντεο που αναρτήθηκαν λίγες ώρες πριν από την επίθεση, ισχυρίστηκε ότι οι γερμανικές Αρχές άνοιγαν την αλληλογραφία του και έκλεβαν αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένου ενός USB stick. «Θεωρώ τους Γερμανούς, ως πολίτες, υπεύθυνους για τη δίωξη που αντιμετωπίζω», ανέφερε ο ίδιος, τονίζοντας: «Αυτή τη στιγμή, σε αυτή τη χώρα, το έθνος που κυνηγάει ενεργά εγκληματικά τους επικριτές του Ισλάμ, είναι το γερμανικό έθνος».

Ο Ταλέμπ Αλ Αμπντουλμόχσεν φαίνεται να είναι οπαδός του AfD μιας και, τον Ιούνιο, έκανε retweet στην ηγέτιδα του κόμματος, Άλις Βάιντελ, γράφοντας με τυπογραφικά λάθη: «Οι αριστεροί είναι τρελοί. Χρειαζόμαστε το AfD για να προστατεύσει την αστυνομία από αυτούς». Επίσης, έκανε retweet την ακροδεξιά ακτιβίστρια του AfD, Ναόμι Σάιμπτ, σημειώνοντας: «Η τυραννία βασίζεται στην υποχωρητικότητα των δειλών. Εγώ επιλέγω να είμαι γενναίος».

Είχε δώσει συνέντευξη σε εφημερίδα το 2019

Από την αναζήτηση του ονόματός του και των στοιχείων του έργου του, προέκυψε ότι ο δράστης είχε δώσει συνέντευξη στην «Frankfurter Rundschau», μια περιφερειακή εφημερίδα, το 2019.

«Ήρθε στη Γερμανία ως επισκέπτης γιατρός κατά τη διάρκεια της ειδίκευσής του ως ψυχοθεραπευτής και αργότερα ζήτησε άσυλο εδώ επειδή απειλήθηκε με θάνατο γιατί απομακρύνθηκε από το Ισλάμ», είχε γράψει για τον Ταλέμπ Αλ Αμπντουλμόχσεν η εφημερίδα, προσθέτοντας: «Ο 44χρονος αναγνωρίζεται ως πολιτικός πρόσφυγας».

Μάλιστα, ο ίδιος είχε δηλώσει στη συνέντευξη του, το 2019, τα εξής: «Οι 9 στους 10 ανθρώπους από τη Σαουδική Αραβία που με ρωτούν για το σύστημα ασύλου, είναι γυναίκες.Άλλοι ακτιβιστές που ασχολούνται με το άσυλο, αναφέρουν παρόμοια ποσοστά. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι, για τις γυναίκες από τη Σαουδική Αραβία, το άσυλο είναι ο μόνος δρόμος προς τη δικαιοσύνη. Ακόμη και αν μια γυναίκα δεν καταπιέζεται, η μοίρα της εξαρτάται από τον άνδρα κηδεμόνα της. Υπάρχουν γυναίκες που λένε ότι έχουν καλούς συζύγους που δεν τις καταπιέζουν, αλλά αναρωτιούνται τι θα συμβεί αν ο άνδρας πεθάνει. Αν ο νέος άντρας τη χτυπήσει, δεν θα έχει καμία βοήθεια. Μια γυναίκα προστατεύεται μόνο αν έχει ισχυρούς άνδρες στην οικογένειά της».

«Η Γερμανία απορρίπτει τους αποστάτες της Σαουδικής Αραβίας»

Μόλις πέντε ημέρες πριν πραγματοποιήσει την επίθεση, ο Ταλέμπ Αλ Αμπντουλμόχσεν παραχώρησε συνέντευξη στο δεξιό Ίδρυμα RAIR, στην οποία δήλωσε: «Αν ένας Σύρος πολίτης ζητήσει άσυλο στη Γερμανία, η πιθανότητα να του χορηγηθεί άσυλο είναι 99,8%. Ενώ αν ένας Σαουδάραβας πολίτης ζητήσει άσυλο στη Γερμανία, η πιθανότητα αυτή είναι μόνο 70%, και γνωρίζω προσωπικά ότι πολλοί από αυτούς που απορρίπτονται είναι πρώην Μουσουλμάνοι».

Ακόμα, ο ίδιος είχε πει: «Η Γερμανία καλωσορίζει τους Σύρους – συμπεριλαμβανομένων πολλών ισλαμιστών – ενώ, ταυτόχρονα, απορρίπτει τους αποστάτες της Σαουδικής Αραβίας, ανθρώπους που πραγματικά διαφεύγουν από τις θανατικές καταδίκες που βασίζονται στη Σαρία.

Πάντως, από τότε σημειώθηκε η επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Μαγδεμβούρου, η RAIR ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Αν αυτές οι αναφορές είναι ακριβείς, φαίνεται ότι εμείς και άλλα μέσα ενημέρωσης παραπλανηθήκαμε σχετικά με τις πραγματικές προθέσεις του. Αναζητούμε ενεργά περισσότερες πληροφορίες και θα παρέχουμε ενημερώσεις μόλις αυτές γίνουν διαθέσιμες».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Η Γερμανία, Ισλάμ – Ποιος, Μαδεμβούργου,i germania, islam – poios, mademvourgou