Η κακοκαιρία Betina «χτυπά» την Ελλάδα: Πτώση 14 βαθμοί μετά το μεσημέρι - Σφοδροί άνεμοι και χιονοθύελλες (LIVE Χάρτες)

Στο έλεος της κακοκαιρίας Βetina θα βρεθεί η χώρα από το μεσημέρι και μετά. Τι λένε οι μετεωρολόγοι. Η κακοκαιρία Betina χτυπά ήδη, από το βράδυ της Παρασκευής (24/11), τμήματα της χώρας και αναμένεται να τη σαρώσει ολόκληρη τόσο το Σάββατο (25/11) όσο και την Κυριακή (26/11), με κύρια…

Αρναούτογλου: Οι ώρες και οι περιοχές με πυκνές χιονοπτώσεις

Μεγάλη προσοχή για τις επόμενες ώρες και συγκεκριμένα, από το απόγευμα του Σαββάτου (25/11) μέχρι και το ξημέρωμα της Κυριακής (26/11) ζήτησε ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου.

Ειδικότερα, από τα ξημερώματα του Σαββάτου

(25/11), θα έχουμε βροχές και καταιγίδες σε Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Κεντρική Μακεδονία. Πάντως, το πρωί, τα φαινόμενα θα κινηθούν ανατολικότερα και – από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι – φαινόμενα θα έχουμε στα δυτικά αλλά, από τις 5 και 6 το απόγευμα και μετά, ο καιρός θα γίνει ακόμη πιο άστατος και θα έχουμε τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και στη βόρεια Ελλάδα θα αρχίσουν χιονοπτώσεις και χιονοθύελλες σε κάποιες περιπτώσεις όπως στην περιοχή της Φλώρινας. Από τις 6 το απόγευμα μέχρι και τις 9 το βράδυ θα έχουμε χιόνια ακόμη και στα 400-500 μέτρα πέριξ της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο και το δελτίο καιρού που παρουσίασε την Παρασκευή (24/11) στην ΕΡΤ, από τις 9 το βράδυ έως και τις 12, χιόνια θα έχουμε στα βόρεια ανατολικά σύνορα, σε Θεσσαλία, δυτική Στερεά και στη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Επίσης, από τις 12 το βράδυ έως και τις 3 τα ξημερώματα, τα περισσότερα χιόνια θα κοπάσουν με τους ανέμους να πνέουν θυελλώδεις έως και 10 μποφόρ σχεδόν παντού. Η θερμοκρασία στα κεντρικά αναμένεται το μεσημέρι να φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου, τους 12 με 17 στα βόρεια και τους 23 στα νότια, στα δυτικά τους 18 και στα ανατολικά τους 21 αλλά, από το απόγευμα και μετά, η θερμοκρασία θα πέσει από 10 έως και 14 βαθμούς.

Όσον αφορά στην Αττική, θα έχουμε λίγα σύννεφα το πρωί και από το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Το βράδυ του Σαββάτου (25/11), όμως, θα έχουμε διάσπαρτες καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους. H θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Θεσαλονίκη αναμένεται άστατος καιρός το πρωί και από το μεσημέρι και μετά θα ενταθούν οι μπόρες και οι καταιγίδες και θα πέσουν τα πρώτα χιόνια, ενώ το βράδυ θα χιονίσει και πάνω από τα 400 μέτρα. Η θερμοκρασία από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου ενώ, προς το βράδυ, η μέγιστη θα είναι 2 ή και 3 βαθμοί χαμηλότερη.

Ζιακοπούλου: «Μετεωρολογική βόμβα φέρνει τον χειμώνα»

Για «μετεωρολογική βόμβα που φέρνει τον χειμώνα» στη χώρα μας το Σαββατοκύριακο (25-26/11), προειδοποίησε την Παρασκευή (24/11) η μετεωρολόγος, Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ, το Σάββατο περιμένουμε βροχές σχεδόν σε όλη τη χώρα, καταιγίδες ισχυρές στη δυτική Ελλάδα, στη Θράκη και στο ανατολικό Αιγαίο και χιονοπτώσεις από το απόγευμα στα ορεινά και τα βόρεια ημιορεινά. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί και, στα δυτικά, σταδιακά βορειοδυτικοί 8 με 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου, τοπικά και τους 20, με απότομη πτώση στη συνέχεια.

Ακόμα, στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε παροδικές βροχές και το βράδυ χιόνια στα γύρω ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι από το απόγευμα βορειοδυτικοί έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Πάντως, την Κυριακή (26/11), τα φαινόμενα θα περιορίζονται κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο και στη Θράκη, όπου θα χιονίσει πρόσκαιρα και σε χαμηλά υψόμετρα. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί εως 9 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα είναι χαμηλή, με παγετό σε βόρειες και ορεινές περιοχές.

Καντερές: «Ιδιαίτερη επικίνδυνη κακοκαιρία»

Ο μετεωρολόγος, Νίκος Καντερές, έκανε λόγο για «ιδιαίτερη επικίνδυνη κακοκαιρία», με τους θυελλώδεις ανέμους να αγγίζουν ακόμα και κατά τόπους τα 11 μποφόρ. Ακόμα, ο ίδιος ανέφερε πως «εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα σε Μακεδονία, Θράκη και βόρειο Αιγαίο. Παράλληλα, αναμένεται «βουτιά» της θερμοκρασίας, από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καντερές έχει αναφέρει το εξής: «Η επερχόμενη κακοκαιρία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ιδιαίτερα επικίνδυνη. Ψυχρές αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη, καθοδηγούμενες από τον αεροχείμαρρο, θα σαρώνουν από το πρωί του Σαββάτου (25/11) έως το απόγευμα της Κυριακής (26/11) ολόκληρη τη χώρα με βροχές, ισχυρές καταιγίδες και χιόνια στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Ωστόσο, αυτό που θέλει μεγάλη προσοχή είναι οι ισχυροί άνεμοι που αρχικά θα είναι νότιοι, αλλά μετά θα γυρίσουν σε βοριάδες, οι ριπές των οποίων θα αγγίζουν τα 9, 10 και 11 μποφόρ».

Τσατραφύλλιας: «Συναγερμός στη χώρα μας το Σαββατοκύριακο»

Για «καιρικό συναγερμό» έκανε λόγο από την Πέμπτη (23/11) ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας, επισημαίνοντας πως, το Σαββατοκύριακο (25-26/11), έρχεται μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, ισχυροί άνεμοι έως 10 μποφόρ, ισχυρές καταιγίδες, καθώς και χιονοπτώσεις στα βόρεια και δυτικά της χώρας.

Χαρακτηριστικά, σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook, ο μετεωρολόγος έγραψε το εξής: «Συναγερμός στη χώρα μας το ερχόμενο Σ/Κ.Η κακοκαιρία "Alexis" φέρνει σκανδιναβικό κρύο, ανέμους στα επίπεδα της θύελλας, ισχυρές καταιγίδες και χιόνια και σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας».

Ακόμα, ο ίδιος για το Σάββατο (25/11) εκτίμησε τα εξής: «Ισχυρές καταιγίδες σε δυτικά, Θράκη, ανατολικό και βόρειο Αιγαίο, Δωδεκάννησα. Νοτιοδυτικοί και βαθμιαία βορειοδυτικοί άνεμοι μέχρι 10 μποφόρ, θα πνέουν και στη στεριά της νότιας Εύβοιας, των νησιών, της Αττικής (νότια), της Θεσσαλονίκης (βαρδάρης), στον Πατραϊκό, στον Κορινθιακό και στην Πελοπόννησο. Χιόνια από το βράδυ στη βόρεια ορεινή Ελλάδα και μέσα στη νύχτα πιθανότητα και σε πόλεις (Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα).

Επίσης, ο Γιώργος Τσατραφύλλιας αναφέρθηκε και στον καιρό της Κυριακής (26/11), τονίζοντας τα εξής: «Ισχυρές καταιγίδες το πρωί σε ανατολικό Αιγαίο, Δωδεκάννησα. Βορειοδυτικοί άνεμοι μέχρι 10 μποφόρ, θα πνέουν και στη στεριά των παραπάνω περιοχών, εξασθένηση από το απόγευμα. Χιονοπτώσεις νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά ορεινά, στα περισσότερα χιονοδρομικά και σε πόλεις της δυτικής Μακεδονίας. Εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας 12-14 βαθμούς.Χαρακτηριστικά: Αθήνα 7°C, Θεσσαλονίκη 3°C, Κοζάνη -3°C (ξημερώματα). Ισχυρός παγετός στη βόρεια Ελλαδα το πρωί».

Πάντως, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, αναμένεται βελτίωση του καιρού και άνοδος της θερμοκρασίας τη Δευτέρα (27/11), η οποία θα είναι πρόσκαιρη απ' ό,τι φαίνεται μιας και από την Τρίτη (28/11) και την Τετάρτη (29/11) έρεχεται νέα επιδείνωση των συνθηκών.

{https://www.facebook.com/giorgos.tsatrafyllias/posts/pfbid02aitGWmnZkVzMhoxDpaBs8zMiz1Gqke7Z65B27Ks2DsrP2aBwv7YAZfTcoUSepu9Dl}

Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας Betina

Keywords
Τυχαία Θέματα
Betina, Ελλάδα, Πτώση 14, - Σφοδροί, LIVE Χάρτες,Betina, ellada, ptosi 14, - sfodroi, LIVE chartes