Η «Τοσκάνη» της Ελλάδας που πας οδικώς σε 2,5 ώρες

Η χερσόνησος της Πελοποννήσου για ήρεμες διακοπές, που ο Guardian παρομοίασε με την Τοσκάνη.Στη νοτιοδυτική νοτιοδυτική γωνιά της Πελοποννήσου αλλά και ολόκληρης της Ηπειρωτικής Ελλάδας, βρίσκεται μία χερσόνησος με δαντελωτές παραλίες, επιβλητικά βουνά και σπουδαία ιστορικότητα που προφέρεται για αξέχαστες διακοπές. Πρόκειται για… Wikimedia Commons

Με τον ανεξάντλητο φυσικό πλούτο (λιμνοθάλασσα, σπήλαια, πλούσια βλάστηση) και

τα εκλεκτά τοπικά κρασιά της, η Μεσσηνία ενδείκνυται μια σειρά δραστηριοτήτων εναλλακτικού τουρισμού, όπως είναι ο οινοτουρισμός και ο οικοτουρισμός.

Η θάλασσα που περιβάλλει τη Μεσσηνία σχηματίζει μια σειρά από μικρούς και μεγάλους κόλπους, ιδανικούς για χαλαρό μπάνιο ή και απολαυστικά δείπνα στα ωραιότατα παραθαλάσσια ταβερνάκια.

Επιπλέον, το «στολίδι» της Μεσσηνίας, η ιστορική και επιβλητική Μάνη έχει προταθεί πολλάκις από τη βρετανική εφημερίδα «Guardian» ως ένας από τους ωραιότερους προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές.

Μάλιστα, στο σχετικό του αφιέρωμα για το 2022, ο Guardian έγραψε ότι η Μάνη πως «θυμίζει την περιοχή της Τοσκάνης», ενώ την χαρακτήρισε ως ένα «ήσυχο καταφύγιο».

Μνεία έγινε και στην κοσμποπολίτικη Καρδαμύλη με τις ξακουστές παραλίες, καθώς και στο δημοφιλές και παντός καιρού Πήλιο. Ως καλύτερες παραλίες της ευρύτερης περιοχής προτείνονται οι Καλόγρια, Στούπα, Γερολιμένας και Λιμένι.

Δείτε τις φωτογραφίες:

{https://www.instagram.com/p/CgSV4WTo7Yy/}

{https://www.instagram.com/p/CflyiVRjYcF/}

{https://www.instagram.com/p/CfByEMfsIJD/}

Δείτε το βίντεο:

{https://youtu.be/E7sCY_84g8g}

Keywords
Τυχαία Θέματα