ΗΠΑ: Να γίνουν επιθεωρήσεις στα εργαστήρια της Κίνας

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για την πανδημία, σταθεροποιούνται τα κρούσματα στη Νέα Υόρκη και ο CDC προειδοποιεί για δεύτερο κύμα κορονοϊού.

Στις ΗΠΑ σταθεροποιούνται τα κρούσματα και οι θάνατοι του κορονοϊού στη Νέα Υόρκη. Μάλιστα, ο κυβερνήτης της περιοχής Άντριου Κουόμο ανακοίνωσε, ότι θα συνεργαστεί

με τις γειτονικές Πολιτείες του Κονέκτικατ και του Νιου Τζέρσεϊ σε ένα κοινό πρόγραμμα ιχνηλάτησης των ανθρώπων που εκτέθηκαν στον κορονοϊό.

Επικεφαλής αυτής της φιλόδοξης προσπάθειας θα τεθεί ο Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και πρώην υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προσεχείς προεδρικές εκλογές. Εξάλλου, πολλοί άνθρωποι που κατοικούν στο Κονέκτικατ ή το Νιου Τζέρσεϊ μετακινούνται καθημερινά στη Νέα Υόρκη για να εργαστούν, ένα γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό. Ο Μπλούμπεργκ θα συμβάλλει σε αυτό το σχέδιο και οικονομικά, με ένα ποσό άνω των 10 εκατομμυρίων δολαρίων, είπε η βοηθός του Κουόμο, Μελίσα ΝτεΡόζα.

Καθώς ο αριθμός των ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία στη Νέα Υόρκη μειώνεται σταδιακά, ο κυβερνήτης έχει στρέψει την προσοχή του στο ζήτημα της ιχνηλάτησης των επαφών αλλά και της εκτεταμένης διενέργειας εξετάσεων στον πληθυσμό, καθώς θεωρεί ότι αυτά τα δύο στοιχεία είναι τα κλειδιά για να ξανανοίξει η οικονομία της Πολιτείας.

Επίσης, ο Κουόμο υπενθύμισε ότι οι τρεις Πολιτείες συνεργάζονται ήδη, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης περιφερειακής προσπάθειας ώστε να συντονίσουν την επανεκκίνηση των οικονομιών τους. «Είναι καλύτερο να γίνει αυτή η ιχνηλάτηση σε μια τριπολιτειακή περιοχή. Γιατί; Επειδή έτσι λειτουργεί η κοινωνία μας, ο ιός δεν σταματά στα όρια της δικαιοδοσίας μας», εξήγησε, προσθέτοντας ότι θα χρειαστεί μια «στρατιά» χιλιάδων ανθρώπων για να υλοποιηθεί αυτή η πρωτοβουλία.

Ακόμη, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε ο κυβερνήτης, οι νοσηλευόμενοι με Covid-19 έπεσαν σήμερα κάτω από τις 16.000, καθώς ο αριθμός τους βαίνει μειούμενος για ένατη συνεχή ημέρα. Έχουν επίσης μειωθεί και εκείνοι που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ενώ οι θάνατοι ανήλθαν στους 474 το τελευταίο 24ωρο. Πρόκειται για τον μικρότερο αριθμό θανάτων που έχει καταγραφεί στη Πολιτεία από την 1η Απριλίου.

Επιπλέον, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Κουόμο προειδοποίησε, ότι δεν είναι τώρα η στιγμή για «απερισκεψίες» και ότι η Πολιτεία δεν πρέπει να επανέλθει σε φυσιολογικούς ρυθμούς υπερβολικά γρήγορα, επειδή αν αυξηθούν πολύ οι επαφές μεταξύ των ανθρώπων, είναι θέμα ημερών να αυξηθούν και οι εισαγωγές σε νοσοκομεία.

CDC για δεύτερο κύμα

Ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού αναμένεται να χτυπήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες τον επόμενο χειμώνα και θα μπορούσε να χτυπήσει πολύ πιο σκληρά από το πρώτο, καθώς αυτό θα φτάσει, πιθανότατα, στην αρχή της περιόδου της γρίπης, προειδοποίησε ο διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ, την Τρίτη.

«Υπάρχει μία πιθανότητα η επίθεση του ιού στο έθνος μας τον επόμενο χειμώνα να είναι ακόμη πιο δύσκολη από αυτήν που μόλις περάσαμε», δήλωσε συγκεκριμένα ο διευθυντής του CDC Robert Redfield στην Washington Post σε συνέντευξή του.

Κατηγορίες προς την Κίνα

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δήλωσε σήμερα πως η Ουάσινγκτον πιστεύει έντονα πως το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας δεν ενημέρωσε εγκαίρως για το ξέσπασμα του νέου κορονοϊού τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Στέιτ Ντιπάρμτεντ, κατηγόρησε την Κίνα πως δεν ενημέρωσε για την μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο «για ένα μήνα έως ότου βρισκόταν σε κάθε επαρχία εντός Κίνας».

«Πρέπει να έχουμε στον νου ότι αυτά τα εργαστήρια παραμένουν ανοιχτά στην Κίνα. Αυτά τα εργαστήρια, όπου βρίσκονται περίπλοκοι παθογόνοι παράγοντες, οι οποίοι βρίσκονται στο επίκεντρο έρευνας, δεν είναι μονάχα το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν, πρόκειται για πολλά εργαστήρια εντός της Κίνας», ενημέρωσε στη συνέχεια ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

«Είναι σημαντικό τα υλικά αυτά να τα χειρίζονται με ασφαλή τρόπο, με κάθε ασφάλεια, για να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο διασποράς από ατύχημα», υπογράμμισε επίσης.

Μάλιστα, ο Μάικ Πομπέο τόνισε ότι πρέπει «να επιβεβαιώσουμε ότι η κινεζική κυβέρνηση χειρίστηκε αυτά τα υλικά ορθώς, όχι μόνο στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν, αλλά και παντού».

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα