ΗΠΑ: Προειδοποίηση Φάουτσι για 100.000 κρούσματα ανά ημέρα

Ενώ οι αξιωματούχοι υγείας των ΗΠΑ στοχεύουν στην καταπολέμηση των αντιεμβολιαστών, ο Αμερικανός «Τσιόδρας» προειδοποιεί για υπερδιπλάσιο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα.

Ο Δρ Άντονι Φάουτσι, ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας για τις μολυσματικές ασθένειες στις ΗΠΑ, προειδοποίησε την Τρίτη (30/6) ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα θα μπορούσε να υπερδιπλασιαστεί σε 100.000 την ημέρα, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτύχουν να

συγκρατήσουν το κύμα που είναι τώρα σε εξέλιξη σε πολλαπλά σημεία.

Σημείωσε ότι η πρόσφατη απότομη άνοδος των περιστατικών, κύρια σε Νότο και Δύση, «θέτει σε κίνδυνο ολόκληρη τη χώρα». «Έχουμε τώρα 40 και πλέον χιλιάδες νέες περιπτώσεις την ημέρα», δήλωσε ο κ. Φάουτσι. «Δεν θα εκπλαγώ αν ανεβάζουμε 100.000 την ημέρα αν αυτό δεν "γυρίσει". Και έτσι ανησυχώ πολύ», πρόσθεσε.

Ο Άντονι Φάουτσι προχώρησε στην προειδοποίηση αυτή σε μία ακρόαση της Γερουσίας, όπου αξιωματούχοι υγείας μίλησαν για την ανάγκη διαβεβαίωσης του πληθυσμού για την ασφάλεια των εμβολίων. Ο Δρ Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), δήλωσε στους νομοθέτες της Γερουσίας ότι η υπηρεσία έχει καταρτίσει ένα σχέδιο για την ανοικοδόμηση της «εμπιστοσύνης στα εμβόλια», σε μια προσπάθεια να κερδηθεί το μεγάλο κομμάτι των Αμερικανών πολιτών που παραμένουν δισατκτικοί απέναντι στον εμβολιασμό.

Εξάλλου, σύμφωνα με τους New York Times, 7 στους 10 Αμερικανούς δήλωσαν σε πρόσφατη δημοσκόπηση πως θα λάμβαναν εμβόλιο κατά του ιού εάν οι ανοσοποιήσεις ήταν δωρεάν και διαθέσιμες σε όλους, ένας αριθμός που οι αξιωματούχοι υγείας φοβούνται ότι ενδέχεται να μην είναι αρκετός για να επιτευχθεί η «ανοσία αγέλης» - ένας όρος που σημαίνει ότι η μεγάλη πλειοψηφία ενός πληθυσμού έχει προστασία έναντι λοιμώξεων.

Σημειώνεται, τέλος, πως αυτή τη στιγμή ( 20:00, ώρα Ελλάδος) στις ΗΠΑ επί 2.606.211 κρουσμάτων κορονοϊού καταγράφονται 126.360 θάνατοι, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Johns Hopkins, το οποίο πραγματοποιεί καταμετρήσεις για την πανδημία βασιζόμενο σε επίσημες πηγές.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα