Ισραήλ: Βρέθηκε αντίσωμα που εξουδετερώνει τον κορονοϊό

Ανακαλύφθηκε αντίσωμα το οποίο μπορεί να εξουδετερώσει τον κορονοϊό, σε Ινστιτούτο Βιολογικής Έρευνας του Ισραήλ.

Στο Ισραήλ εντοπίστηκε αντίσωμα που εξουδετερώνει τον κορονοϊό, σύμφωνα με μελέτες που έγιναν στο Ινστιτούτο Βιολογικής Έρευνας του Ισραήλ (IIBR). Μάλιστα, πρόκειται για μια πρωτοποριακή επιστημονική έρευνα, ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας της χώρας και αναφέρει η εφημερίδα Jerusalem Post.

Επιπλέον, ο υπουργός Άμυνας Ναφταλί Μπενέτ τη Δευτέρα δήλωσε ότι

«είμαι περήφανος για το προσωπικό του Ινστιτούτου, το οποίο έχει κάνει μια σημαντική ανακάλυψη», έπειτα από επίσκεψή του στο εργαστήριο που έχει την έδρα του στο Ness Ziona. Παράλληλα, το Ινστιτούτο Βιολογικής Έρευνας του Ισραήλ προσπαθεί να κατοχυρώσει την ευρεσιτεχνία και να εξασφαλίσει την εμπορική της ανάπτυξη. Ακόμη, η Jerusalem Post αναφέρει ότι όλες οι νομικές διαδικασίες θα συντονίζονται με το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

«Αυτό το επιστημονικό επίτευγμα έχει τη δυνατότητα να σημειώσει πρόοδο για τη θεραπεία σε ασθενείς με κορονοϊό και δεν είναι εμβόλιο για ευρεία χρήση», προστίθεται στη δήλωση του υπουργείου.

Ταυτόχρονα, το IIBR και η πόλη Yeroham, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι σχεδιάζουν να ανοίξουν την πρώτη εγκατάσταση παραγωγής εμβολίων του Ισραήλ, σε συνεργασία με κάποια από τις διεθνείς φαρμακευτικές εταιρείες, σύμφωνα με εκπρόσωπο των τοπικών αρχών. Επίσης, τον προηγούμενο μήνα, το IIBR ανακοίνωσε ότι είχε αρχίσει να δοκιμάζει ένα δοκιμαστικό εμβόλιο για τον COVID-19 σε τρωκτικά.

Επιπλέον, στην Ολλανδία ερευνητές έκαναν μια παρόμοια ανακάλυψη.  Οι Ολλανδοί επιστήμονες, βρήκαν ένα ανθρώπινο μονοκλωνικό αντίσωμα, το οποίο μπλοκάρει τη μόλυνση των ανθρώπινων κυττάρων από τον SARS-CoV-2 που προκαλεί την νόσο COVID-19. Αν και χρειάζεται αρκετός χρόνος για να φανεί κατά πόσο το αντίσωμα έχει ανάλογη δράση όχι μόνο σε καλλιέργειες κυττάρων αλλά και μέσα στο σώμα των ανθρώπων, η ανακάλυψη δημιουργεί ελπίδες.

Ακόμη, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης και του Ιατρικού Κέντρου του Εράσμειου Πανεπιστημίου του Ρότερνταμ, με επικεφαλής τους καθηγητές Μπέρεντ-Γιαν Μπος και Φρανκ Γκρόσβελντ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature Communications». Επιπλέον, δήλωσαν αισιόδοξοι γιατί η ανακάλυψη είναι το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη ενός πλήρως ανθρώπινου αντισώματος, το οποίο θα θεραπεύει ή θα προλαμβάνει τον κορονοϊό, επισημαίνουν.

Το αντίσωμα, το οποίο διαπιστώθηκε ότι εμπόδισε τον κορονοϊό να εισδύσει στα ανθρώπινα κύτταρα στο εργαστήριο, προσδένεται σε μια περιοχή που είναι κοινή στους κορονοϊούς SARS-CoV και SARS-CoV-2. Συνεπώς μπορεί να ουδετεροποιήσει και τους δύο, ενώ δεν αποκλείεται να κάνει το ίδιο και σε μελλοντικούς κορονοϊούς.

Διαβάστε ακόμη:

Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα

Μετακινήσεις: Τι επιτρέπεται από τη Δευτέρα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα

Πότε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

Πώς και ποιοι θα πληρωθούν επίδομα τον Μάιο

Τι ώρα ανοίγουν και τι ώρα κλείνουν τα καταστήματα - Το ωράριο για τα εμπορικά

 

Keywords
Τυχαία Θέματα