Ιταλία: Παράταση της καραντίνας έως 13 Απριλίου - Έκκληση στήριξης στην ΕΕ

Η Ιταλία παρατείνει την καραντίνα μέχρι τις 13 Απριλίου, ενώ απευθύνει έκκληση για βοήθεια στην ΕΕ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Στην Ιταλία η καραντίνα και τα έκτακτα μέτρα κατά του κορονοϊού παρατείνονται μέχρι τις 13 Απριλίου, ενώ η κυβέρνηση απευθύνει έκκληση για βοήθεια στην ΕΕ. Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Κόντε, ο Ρομπέρτο Σπεράντσα, ανακοίνωσε ότι την παράταση των μέτρων προστασίας, στα οποία αρχικά είχε αποφασιστεί η λήξη τους στις 3 Απριλίου.

«Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, αλλά προσοχή να μην κάνουμε λάθη

σε αυτή την φάση και να ενδώσουμε σε μια εύκολη αισιοδοξία που μπορεί να ακυρώσει τις θυσίες μας. Προσοχή να μην μπερδέψουμε τα πρώτα θετικά μηνύματα με τη λήξη του συναγερμού», είπε ο Ιταλός υπουργός. Επιπλόεν, ο Ρομπέρτο Σπεράντσα τόνισε πως η μάχη κατά του ιού θα συνεχιστεί μέχρι να βρεθεί εμβόλιο και ότι ο στόχος της κυβέρνησης της Ρώμης είναι να μειωθεί κάτω από το 1 ο δείκτης μεταδοτικότητας του ιού.

Ταυτόχρονα, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε το μήνυμα ότι «η Ιταλία ζητά να μπορεί να δαπανήσει όσα χρήματα χρειάζονται για την αντιμετώπιση της κατάστασης» και επανέλαβε ότι η χώρα του «χρειάζεται τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και να μοιραστεί κινδύνους και ευκαιρίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

105.972 κρούσματα

Η Πολιτική Προστασία της Ιταλίας κάνει λόγο για 837 νεκρούς το τελευταίο 24ωρο αλλά και 4.233 νέα κρούσματα κορονοϊού.

Συνεπώς, ο συλλογικός απολογισμός μετρά πλέον 12.428 θανάτους και 105.972 περιστατικά Covid-19 αντίστοιχα.

Νωρίτερα σήμερα, οι ιταλικές αρχές εμφανίστηκαν πάντως αισιόδοξες ότι η καραντίνα αρχίζει να αποδίδει ενθαρρυντικά αποτελέσματα, τρεις εβδομάδες μετά την επιβολή των περιοριστικών μέτρων. «Μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα φθάσουμε στην κορύφωση σε επτά έως δέκα ημέρες, και στην συνέχεια, ευλόγως, στην καθοδική πορεία της μετάδοσης», δήλωσε σχετικά ο υφυπουργός Υγείας Πιερπάολο Σιλέρι.

Αξίζει να σημειωθεί πως ανησυχία υπάρχει πλέον και για τις νότιες περιφέρειες της Ιταλίας, όπου τα κρούσματα επίσης εμφανίζουν, σταδιακά, αυξητική πορεία. Σημειώνεται πως σε παγκόσμιο επίπεδο, αυτή τη στιγμή, τα συνολικά κρούσματα υπερβαίνουν τα 752.000, ενώ οι νεκροί ξεπερνούν τους 36.200.

Παράλληλα, συνολικά 158.688 ασθενείς έχουν αναρρώσει πλήρως.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

 

Keywords
Τυχαία Θέματα