Καύσωνας: Ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν» 40αρια το Σαββατοκύριακο

Αύριο ο καύσωνας θα σαρώσει την Ελλάδα και πολλές περιοχές της χώρας αναμένεται να «χτυπήσουν» 40αρια.

Ο καύσωνας θα πλήξει από αύριο και για όλο το Σαββατοκύριακο την Ελλάδα, με αρκετές περιοχές να ανεβάζουν υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες δεδομένου της εποχής.

Μάλιστα, από τους μετεωρολόγους χαρακτηρίζεται ως ο χειρότερος καύσωνας της δεκαετίας στην Μεσόγειο.

Παράλληλα, ο καθηγητής Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας και αντιπρύτανης Οικονομικών του ΑΠΘ, Χαράλαμπος Φείδας μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και είπε πως «το επόμενο πενθήμερο θα βιώσουμε μία περίοδο με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, που θα κορυφωθούν το Σαββατοκύριακο. Οι μέγιστες θερμοκρασίες τις μεσημεριανές ώρες θα κυμαίνονται από 31 έως 35 βαθμούς στα βόρεια και από 35 έως 39 -κατά τόπους 40- στα πεδινά ηπειρωτικά της κεντρικής και νότιας Ελλάδας και στην Αττική, ενώ το Αιγαίο θα έχει χαμηλότερες θερμοκρασίες, όπως συμβαίνει πάντα».

Πιο αναλυτικά, λοιπόν, οι περιοχές που θα «χτυπήσουν κόκκινο τις επόμενες δύο ημέρες και ιδιαίτερα την Κυριακή είναι οι εξής:

Λάρισα με 41 βαθμούς Κελσίου το Σάββατο και 44 βαθμούς μέγιστη θερμοκρασία μέχρι τις 12 το μεσημέρι την ΚυριακήΣπάρτη με 40 βαθμούς Κελσίου και τις δύο ημέρεςΘεσσαλονίκη με 35 έως 42 βαθμούς Κελσίου την ΚυριακήΑθήνα με 42 βαθμούς Κελσίου την ΚυριακήΠάτρα με 42 βαθμούς Κελσίου την ΚυριακήΚαλαμάτα με 42 βαθμούς Κελσίου την ΚυριακήΛειβαδιά με 40 βαθμούς Κελσίου την Κυριακή

Επιπλέον, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο παρουσιάζει τις αέριες μάζες και πως θα κινηθούν μέχρι την Δευτέρα.

{https://youtu.be/-zOOL5QAdIY}

Ακολουθεί η πρόβλεψη του καιρού για το Σαββατοκύριακο, καθώς τότε θα σημειωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες.

Σάββατο και Κυριακή

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα παραμείνουν αυξημένες στην ατμόσφαιρα.

Παράλληλα, οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και σταδιακά στη Θράκη και το Αιγαίο θα επικρατήσουν βορείων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και αναμένεται να φτάσει τους 35 με 37, ενώ στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθούν οι εικόνες που θα υπάρξουν τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Σάββατο

Κυριακή

Keywords
Τυχαία Θέματα