Κάλεσμα για ενίσχυση του ΕΣΥ: Μόνο 8 ιδιώτες γιατροί έχουν απαντήσει θετικά - Μονόδρομος η επιστράτευση

Ναυαγεί και η ύστατη προσπάθεια της κυβέρνησης, που «κινδυνεύει» να προβεί σε επιστρατεύσεις για να μην καταλήξει σε εκατόμβη νεκρών από τον κορονοϊό.Το ένα αρνητικό ρεκόρ κορονοϊού διαδέχεται το άλλο στην Ελλάδα, της οποίας το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) δοκιμάζεται ξανά μέσα στην επιδημία της COVID-19 στη χώρα μας. Πέρυσι, μετά από…

«Αυτή τη στιγμή στην εφημερία έχουμε έναν γιατρό για 110 ασθενείς που νοσηλεύονται με κορονοϊό. Σήμερα (σ.σ. 9/11) πήραν και το ντιβάνι που ξεκουράζεται ο γιατρός εφημερίας για να βάλουν

ασθενή. Έχουμε πρόβλημα και με το οξυγόνο λόγω παλαιών εγκαταστάσεων. Η ροή δεν επαρκεί για τόσους νοσηλευόμενους. Όλο το Σαββατοκύριακο έπεφτε η ροή».

Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας και Διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής, Νίκος Χαυτούρας, για τη απύθμενα τρομακτική κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου (Αχιλλοπούλειο).

«Το σύστημα υγείας της πόλης είναι στα όριά του. Μεταφέρονται συμπολίτες μας σε ΜΕΘ άλλων νοσοκομείων, άλλων πόλεων. Πρέπει να δοθούν ανάσες με κρεβάτια και προσωπικό από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας και να σταματήσει το θολό τοπίο που άλλοι λένε ότι υπάρχουν κρεβάτια και άλλοι πως δεν υπάρχουν. Να απαντηθεί υπεύθυνα αυτό», δήλωσε χθες ο Δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης.

Προχθές (9/11) και η Πρόεδρος της Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Δρ. Ματίνα Παγώνη, έκανε λόγο για ράντζα που πηγαινοέρχονται για να καλυφθούν -με λάθος τρόπο- κενά.

{https://twitter.com/iEidiseisGR/status/1458038765436514314}

Την ίδια στιγμή, η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθηνά Λινού, κατέδειξε ορισμένα από τα λάθη τα οποία εντοπίζονται στη διαχείριση που γίνεται από την κυβέρνηση (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

«Κάταγμα» στην κοινή λογική

Εδώ και μήνες, πια, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ενημερώνει διά μέσου του Προέδρου της, Μιχάλης Γιαννάκου, πως ασθενείς με COVID-19 νοσηλεύονται ή χάνουν τη ζωή τους όντες διασωληνωμένοι εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), σε απλούς θαλάμους και κλίνες νοσηλείας και ούτω καθεξής.

Γιατροί, όπως ο Διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, Δρ. Νίκος Καπραβέλος ή ο Νευροχειρουργός στο νοσοκομείο της Νίκαιας και Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Παναγιώτης Παπανικολάου, καταγγέλλουν καθημερινά πως σε περιοχές της Ελλάδας δεν υπάρχουν ελεύθερες ΜΕΘ ούτε για δείγμα.

Εν προκειμένω λοιπόν δεν μιλάμε για «κάταγμα», παρά για... πολλαπλά κατάγματα: πολλαπλά κατάγματα που προκαλούνται στην κοινή λογική. Όπως κι ερωτήματα, σχετικά με την πρόληψη που έπρεπε να υπάρχει από την αυγή της πανδημίας και ξεκινά τώρα, εν μέσω μιας κατάστασης που φαντάζει ως ανεξέλεγκτη. Διότι η κυβέρνηση διεμήνυσε πως τώρα θ’ αρχίσει να εκπαιδεύει γιατρούς ειδικά για την COVID-19 και τις σχετικές ΜΕΘ.

Keywords
Τυχαία Θέματα