Κατακραυγή από τη βάση για τις αποφάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ - Κασσελάκης: «50 μέλη της ΚΕ πληρώνονται από το κόμμα»

Οι καταγγελίες Κασσελάκη και η πλατφόρμα «Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ».Καθώς τα πάντα δείχνουν να είναι ανοιχτά στον δρόμο για το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που οδηγεί στην εκλογή ηγεσίας του κόμματος, οι «συρράξεις» των «στρατοπέδων της Κουμουνδούρου συνεχίζονται με αμείωτη…

«Προβλέπω αναβολή του Συνεδρίου»

«Το κόμμα είναι η βάση, η βάση "βράζει" και πρέπει να εκφραστεί στο Συνέδριο» ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο Κασσελάκης στην πρώτη του εμφάνιση μετά τον

αποκλεισμό της υποψηφιότητας του από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Στην συνέντευξη του στο Star, το βράδυ της Τρίτης, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβήτησε την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής που τον απέκλεισε από την κούρσα της ηγεσίας, ενώ προέβλεψε ότι το Συνέδριο θα αναβληθεί. Ο Κασσεελάκης κάλεσε την Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ «να παρέμβει για εκείνους που παραβιάζουν το Καταστατικό», ενώ διερωτήθηκε πως «αφού έχω υπάρξει τόσο κακός πρόεδρος, γιατί δεν με αφήνουν να χάσω;».

Σχολιάζοντας την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που αποφάσισε να τον αποκλεισμό του από την κούρσα ηγεσίας δήλωσε πως «δεν έχει αρμοδιότητα να αποκλείσει καμία υποψηφιότητα». Σε αυτό το πλαίσιο ο Κασσελάκης χαρακτήρισε ως «ψευδή» και «σοκαριστική» την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για «άμεσα εφαρμοστέα και αμετάκλητη» απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Αν και ο ίδιος, όπως είπε, αποδέχεται το αποτέλεσμα της πρότασης μομφής προς το πρόσωπό του, ο Κασσελάκης υπογράμμισε πως «το Καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ λέει πως συγκαλείται έκτακτο Συνέδριο», τονίζοντας πως «το Συνέδριο μπορεί ως το ανώτατο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ να ανακαλέσει την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής».

Στην συνέντευξη του ο Κασσελάκης επεσήμανε, συνολικά, πως «το έκτακτο Συνέδριο εγκρίνει τις υποψηφιότητες. Το επικείμενο Συνέδριο μπορεί να αποφασίσει ότι θέλει. Θα είμαστε εδώ μέχρι τέλους. Αυτή την στιγμή κανείς δεν είναι υποψήφιος, το Συνέδριο είναι το όργανο που εγκρίνει τις υποψηφιότητες». Ο ίδιος υποστήριξε, επιγραμματικά, πως «θέλουν να με αποκλείσουν γιατί εφόσον είμαι υποψήφιος, η βάση θα εκφραστεί και δεν θα χάσω. Φοβούνται την οργή του κόσμου. Υπάρχει κύμα υπέρ μου που το βλέπουν στις οργανώσεις».

Ο Κασσελάκης κατήγγειλε ότι «πενήντα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής πληρώνονται από το κόμμα» και πρόσθεσε για τους εσωκομματικούς του αντιπάλους πως «οδηγούν σε ρευστοποίηση τον ΣΥΡΙΖΑ». Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος «το μόνο που απειλείται είναι οι καριέρες τους στο κόμμα», κάνοντας λόγο για «δημοκρατικό συγκεντρωτισμό». Τόνισε πως «το πρόβλημα συνύπαρξης μαζί μου το έχουν οι άλλοι», λέγοντας πως «η μόνη λύση είναι η Δημοκρατία και τονίζοντας ότι «με εμένα πρόεδρο, η βάση θα αποφασίζει για όλα» και κατέληξε: «Να δούμε εάν η βάση θα τους επιβραβεύσει για τη συμπεριφορά τους».

«Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ»

Στον διαδικτυακό «αέρα», ήδη, βρίσκεται η πλατφόρμα «Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ» που προανήγγειλε ο Κασσελάκης μέσα από την συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο του Star. «Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ» είναι το όνομα της πλατφόρμας μέσω της οποίας ο Κασσελάκης ζητά εγγραφές νέων μελών εν όψει του Συνεδρίου.

«Εγγραφείτε! Γίνετε εθελοντές! Το site μας είναι στον αέρα. Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ. Η φωνή μας είναι το Συνέδριο. Δεν έχω τους μηχανισμούς. Είχα και έχω μόνο εσάς. Αυτήν τη στιγμή υπάρχει κάτι που υπερβαίνει τα πρόσωπα: Η επιστροφή της δημοκρατίας στο κόμμα μας. Πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας. Πάρτε τη Δημοκρατία στα χέρια σας», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κατακραυγή, ΣΥΡΙΖΑ - Κασσελάκης,katakravgi, syriza - kasselakis