Κορονοϊός: Αρνητικά τα 80 από τα 87 τεστ των Σέρβων στην Αιδηψό

Αρνητικά είναι τα 80 από τα 87 τεστ κορονοϊού που έγιναν στους Σέρβους τουρίστες στην Αιδηψό.

 

Με αισθήματα χαράς και ανακούφισης υποδέχτηκε η Αιδηψός τα πρώτα αποτελέσματα από τα δείγματα που πάρθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης (8/7) από τους Σέρβους τουρίστες.

Τα πρώτα 80 δείγματα από τα 87, ήταν αρνητικά σύμφωνα με το LamiaReport, με τους ταξιδιώτες να ξεσπούν σε χειροκροτήματα στο άκουσμα των νέων.

Υπενθυμίζεται πως το γκρουπ των Σέρβων τουριστών είχε μπει

σε καραντίνα, μετά από τη διάγνωση με κορονοϊό για ένα ζευγάρι μεταξύ τους.

Το ζευγάρι πήγε με ταξί στο νοσοκομείο της Λαμίας με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ έσπευσαν στο σημείο και οι Σέρβοι τουρίστες μαζί με 8 ιδιοκτήτες των καταλυμάτων όπου μένουν, υποβλήθηκαν σε τεστ.

3.672 κρούσματα και 193 θάνατοι

Υπενθυμίζεται πως ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πλέον 3.672, ενώ οι θάνατοι παραμένουν 193.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την Πέμπτη (9/7):

«Σήμερα ανακοινώνουμε 50 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3672, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

919 (25.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1948 (53.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Της ημερήσιας έκθεσης ακολούθησε η ενημέρωση για τον «χάρτη» των νέων κρουσμάτων, η οποία έχει ως εξής:

Είκοσι τέσσερα (24) κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,ενώ ακόμη τρία (3) εισαγόμενα κρούσματα, προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.

Επίσης έγινε γνωστό πως καταγράφηκαν:

δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας,ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής,επτά (7) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,έξι (6) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,έξι (6) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ροδόπης.

Ολόκληρη η επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, εδώ.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα