Κορονοϊός: Επιστρέφουν ακόμα δύο Έλληνες από την Ουχάν

Στην Ελλάδα αναμένεται να επαναπατριστούν τις επόμενες ώρες ακόμα δύο Ελληνες από την Ουχάν, την κινεζική πόλη που «χτυπήθηκε» πρώτη από τον κορονοϊό και ήδη έχει στοιχίσει τη ζωή σε 813 ανθρώπους

Οι δύο Έλληνες που βρίσκονταν στην Ουχάν, εκεί όπου εκδηλώθηκε ο φονικός κορονοϊός, αναμένεται να καταφτάσουν στην Αθήνα

αργά το απόγευμα.

Σύμφωνα με το ant1news.gr, πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα οι οποίοι ταξιδεύουν με στρατιωτικό αεροπλάνο από τη Ρώμη στην Αθήνα.

Τα δυο άτομα θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο «Σωτήρια», όπου θα μπουν σε καραντίνα προληπτικά. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο ταξιδιώτες έχουν υποβληθεί στις εξετάσεις που επιβάλουν τα πρωτόκολλα και έχουν βρεθεί αρνητικοί στον ιό.

Οι δύο Έλληνες που βρίσκονταν στην κινεζική πόλη Ουχάν, οδηγούνται στο «Σωτηρία» που είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό, όπου τα πληρώματα των ασθενοφόρων ΕΚΑΒ οι Υγειονομικές Περιφέρειες έχουν επάρκεια σε γάντια, ειδικές μάσκες και στολές.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα είχε επιστρέψει από την Κίνα ένας ακόμη Ελληνας από την επαρχία Χουμπέι. «Θα μας κρατήσουν σε καραντίνα για 14 μέρες», είχε δηλώσει ο Ελληνας που επέστρεψε με ειδική πτήση από την κινεζική πόλη.

«Θα με κρατήσουν εδώ για 14 μέρες πριν μπορέσω να ταξιδέψω, αλλά όταν μπορέσω να φύγω το σχέδιο μου είναι να έρθω στην Αθήνα. Δεν έχω κανένα σύμπτωμα αλλά θα μας κρατήσουν ούτως ή άλλως σε καραντίνα. Καλύτερα αυτό από το να μέναμε στην Ουχάν. Η γυναίκα μου είναι εδώ μαζί μου είναι οκτώ μηνών έγκυος, δεν μπορούσαμε να κάτσουμε παραπάνω. Αν δεν είχαμε τους Ελληνες διπλωμάτες να μας βοηθήσουν θα ήμουν ακόμα εκεί με τη γυναίκα μου η οποία είναι οκτώ μηνών και ήταν πολύ επικίνδυνη η κατάσταση, έπρεπε να φύγουμε γρήγορα», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τους 800 οι νεκροί στην Κίνα ⎯ Η ανησυχία των επιστημόνωνΚορονοϊός: Νεκρός Αμερικανός στην πόλη ΟυχάνΚορονοϊός: Πέντε Βρετανοί προσβλήθηκαν στη ΓαλλίαΚορονοϊός: Εντοπίστηκε τέταρτο κρούσμα στη Βρετανία
Keywords
Τυχαία Θέματα