Κορονοϊός: Καταγγελίες εργαζομένων -«Μας καλούν σε επιχειρήσεις κλειστές από το νόμο»

Απίστευτες καταγγελίες με τον κορονοϊό να καλπάζει. Καλούν τους εργαζόμενους στην εργασία τους παρά το ότι οι επιχειρήσεις είναι «κλειστές» από το νόμο. 

Σοβαρές καταγγελίες εργαζομένων πως καλούνται να εργαστούν σε επιχειρήσεις που σύμφωνα με τη ΠΝΠ της κυβέρνησης είναι κλειστές λόγω των μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού έρχονται στο φως τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση του «λουκέτου» σε εμπορικά κέντρα, μπαρ, καφετέριες και εστίαση.

Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου

Αθηνών (ΕΚΑ) Κωνσταντίνος Κουλούρης στο iEidiseis, οι συνδικαλιστές έχουν ήδη δεχτεί αναφορές πως εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να βρεθούν στα πόστα τους σε κεντρικά εμπορικά κέντρα της πρωτεύουσας τα οποία θα έπρεπε να είχαν κλείσει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα καταστήματα αυτά - του χώρου πωλήσεων καλλυντικών - κάλεσαν τους εργαζόμενους να βρίσκονται στις θέσεις τους και σήμερα Δευτέρα, αγνοώντας τις σχετικές απαγορεύσεις που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για λόγους περιορισμού της διασποράς του COVID-19 στην κοινότητα.

«Στον αέρα» η εστίαση

Εξάλλου, ο κ. Κουλούρης ανέφερε πως ο χώρος της εστίασης είναι εκείνος που προβληματίζει έντονα το Εργατικό Κέντρο και του οποίου οι εργαζόμενοι βρέθηκαν ξαφνικά «στον αέρα», όπως είπε.

Ειδικότερα, ενώ οι κυβερνητικές ανακοινώσεις μιλούν για αποζημιώσεις εν είδει επιδόματος ανάμεσα σε άλλες πρωτοβουλίες ανακούφισης των πληττόμενων, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι δεν έχουν στα χέρια τους κάποια διαβεβαίωση για τον τρόπο, τον χρόνο ή το ποσό της επιδότησης που τους αναλογεί βάσει του σχεδίου των Υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών.

Πιθανότατα τα μέτρα υπέρ αυτών των εργαζομένων θα ανακοινωθούν την Τρίτη, καθώς τη Δευτέρα ο Χρήστος Σταϊκούρας προσέρχεται στο κρίσιμο Eurogroup για την αναγκαία διαπραγμάτευση επί του δημοσιονομικού χώρου.

Επιπροσθέτως, όμως, και σε ότι αφορά τους εργαζόμενους σε εστιατόρια, καφέ μπαρ κλπ., συγκεκριμένα, από το ΕΚΑ επισημαίνουν πως πρόκειται για έναν κλάδο με υψηλά ποσοστά αδήλωτων (μαύρη εργασία) και υποδηλωμένων εργαζομένων. Εφόσον, λοιπόν, σημειώνει ο ΓΓ του ΕΚΑ, οι εργαζόμενοι αυτοί λάβουν κάποια οικονομική ενίσχυση μέσω της ΕΡΓΑΝΗΣ, αμέσως αποκλείονται από την αποζημίωση που θα τους αναλογεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα