Κορονοϊός: Ο πρώτος νεκρός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πέθανε ο πρώτος άνθρωπος από τον κορονοϊό.

Ένας άνδρας 40 ετών είναι ο πρώτος νεκρός από τον κορονοϊό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο ευρωπαϊκές πηγές. Μάλιστα, το πρακτορείο είχε επικοινωνία με μια εκπρόσωπο Τύπου του Κοινοβουλίου, η οποία είπε ότι «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά λύπης του επιβεβαιώνει έναν θάνατο μεταξύ του εξωτερικού προσωπικού του, που οφείλεται, βάσει των υπαρχουσών

πληροφοριών, στον κορονοϊό». Επίσης, μια κοινοβουλευτική πηγή αναφέρει ότι πρόκειται για έναν Ιταλό που εργαζόταν στο τμήμα πληροφορικής.

Αυξάνονται τα κρούσματα στην Ευρώπη

Εκθετικά αυξάνονται στην Ευρώπη τα κρούσματα του νέου κορονοϊού. Περίπου 14.400 από τους ανθρώπους που μολύνθηκαν παγκοσμίως, έχουν χάσει την ζωή τους, εκ των οποίων οι περισσότεροι από τους μισούς(πάνω από 7.500), στην Ευρώπη. Τα παγκοσμίως καταγεγραμμένα κρούσματα ξεπερνούν τα 324.000.

Η χώρα που έχει δεχθεί το πιο βαρύ πλήγμα είναι η Ιταλία, όπου μέχρι στιγμής έχουν χάσει την ζωή τους 5.476 άνθρωποι. Η χώρα ζει μία ανείπωτη τραγωδία, με ορισμένες περιοχές να αντιμετωπίζουν επίπεδα εξάπλωσης εκτός κάθε ελέγχου και απόλυτο κορεσμό των δομών υγείας.

Η ΕΕ αναστέλλει τους κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε την αναστολή των κανόνων δημοσιονομικής πειθαρχίας, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού που πλήττει τον πλανήτη. Έτσι, δίνενται η δυνατότητα στις χώρες μέλη να δαπανήσουν όσα χρήματα χρειαστεί για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές συνέπειες του κορονοϊού, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Σήμερα, και αυτό είναι καινούριο δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στο παρελθόν, ενεργοποιούμε τη γενική ρήτρα διαφυγής, που επιτρέπει να παρακαμφθούν προσωρινά οι κανόνες», ανέφερε σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά της στο Twitter.

Επιπλέον, πρόσθεσε πως «Αυτό σημαίνει ότι οι εθνικές κυβερνήσεις μπορούν να χορηγήσουν στην οικονομία τους όσους (πόρους) θα χρειαστούν. Χαλαρώνουμε τους δημοσιονομικούς κανόνες για να τους επιτρέψουμε να το κάνουν».

Διαβάστε ακόμη:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market

Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα

Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός

Κορονοϊός: Ο πρώτος live χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

 

Keywords
Τυχαία Θέματα