Κορονοϊός: Ο θάνατος θρίλερ στην Κρήτη από τον Covid-19 που προβληματίζει

Επιπλέον νεκροί προστέθηκαν στη μακάβρια λίστα από τον κορονοϊό την Πέμπτη στην Ελλάδα, ανησυχία προκαλεί η επικίνδυνη επιπλοκή που προκαλεί ο Covid-19, η οποία προκάλεσε τον θάνατο νεαρού καθηγητή από τη Γερμανία στην Κρήτη.

Το απόγευμα της Πέμπτης, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε επισήμως άλλους τέσσερις θανάτους στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο από κορονοϊό.

Ένας 64χρονος από τη Δαμασκηνία άφησε την τελευταία του

πνοή στο ΑΧΕΠΑ

Ένας 46χρονος στρατιωτικός από την Ξάνθη έχασε επίσης τη ζωή του. Ο άτυχος άνδρας νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Ένας ακόμη 70χρονος από τη Γλυφάδα κατέληξε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Τέλος, ανησυχία προκαλεί η ιστορία του ενός 54χρονου στον «Αττικόν» ο οποίος πέθανε την περασμένη εβδομάδα.

Ο άνδρας είχε μεταφερθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου με εγκεφαλικό.

Τρεις μέρες μετά κρίθηκε εγκεφαλικά νεκρός: Οι οικείοι του, λοιπόν, πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του μετά τον θάνατο του σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Όταν ο 54χρονος άφησε την τελευταία του πνοή, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίου του Alpha, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την δωρεά οργάνων και, υποχρεωτικά, πραγματοποιήθηκε ξανά τεστ για τον Covid-19.

Τι ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας για τον θάνατο του 42χρονου Γερμανού καθηγητή στην Κρήτη

Αναφερόμενος στο θάνατο του γερμανού καθηγητή που επισκέφτηκε για σεμινάρια το Πανεπιστήμιο Κρήτης, ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως παρουσιάστηκε θρόμβωση στον ασθενή, τονίζοντας πως είναι ένα φαινόμενο που έχει παρουσιαστεί τελευταία και το οποίο εξετάζεται από επιστήμονες σε όλο τον κόσμο. Διευκρίνισε ωστόσο πως είναι μια σπάνια περίπτωση.

«Ο ιός μπορεί να προκαλεί και σοβαρά κρούσματα σε νέους ανθρώπους, όπως είδαμε χθες με την περίπτωση του Γερμανού επισκέπτη καθηγητή. Εκεί εμφανίστηκε θρόμβωση στα αγγεία του πνεύμονα. Πρόκειται για μία επιπλοκή που πρόσφατα συσχετίστηκε με τη λοίμωξη από τον νέο ιό και για την οποία, τις τελευταίες μέρες είναι σε επαγρύπνηση όλοι οι γιατροί του κόσμου, αλλά και οι Έλληνες γιατροί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας και πρόσθεσε:

«Η ομάδα των γιατρών που παρακολουθούσε τον γερμανό καθηγητή, του χορηγούσε ειδική προληπτική αντιπηκτική αγωγή γι’ αυτό τον σκοπό. Η επιπλοκή που παρουσιάστηκε δεν αφορά μεγάλο ποσοστό ασθενών. Όπως μας δείχνουν δημοσιευμένα δεδομένα από κινέζους συναδέλφους, αυτά τα σπάνια συμβάντα δεν αλλάζουν την εικόνα που έχουμε για την πορεία της νόσου και ειδικότερα όταν αυτή αφορά υγιείς ανθρώπους χωρίς άλλα προβλήματα υγείας».

Στη λεπτομέρεια για τον πολυσυζητημένο θάνατο του 42χρονου Γερμανού καθηγητή στην Κρήτη, ο οποίος θεωρείται θάνατος μοναδικός στην κατηγορία του κορονοϊού και έξω από τα συνηθισμένα, αναφέρθηκε και ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ . Σύμφωνα με τον Γιώργο Χαλκιαδάκη, o άτυχος 42 χρονος άνδρας εμφάνιζε ένα επικίνδυνο σύμπτωμα, η βαρύτητα του οποίου είχε υπολογιστεί και προσμετρηθεί από τους γιατρούς της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ.

Ο άτυχος άνδρας έπαθε θρόμβωση των μεγάλων αγγείων του πνεύμονα- αυτό είναι κάτι σπάνιο και ειδικά σε έναν νέο άνθρωπο χωρίς άλλα προβλήματα υγείας.

Παρ’ όλα αυτά είναι μια επιπλοκή η οποία είναι δημοσιευμένη, έπειτα από την εμφάνιση της σε ασθενείς από την Κίνα. Εκεί, υπήρξαν ασθενείς με κορονοϊό που ενώ δεν είχαν σπουδαίο πρόβλημα στο πνεύμονα πέθαναν τελικά λόγω θρόμβωσης των μεγάλων αγγείων.. Στην διεθνή βιβλιογραφία αναγράφεται λοιπόν αυτή η περίπτωση.

Αυτό ήταν κάτι που το γνωρίζαμε, και μάλιστα υπάρχει και μια εξέταση, αυτή της φεριτίνης. Σύμφωνα με το άρθρο που σας προανέφερα, όταν εμφανίζεται αυξημένη στο αίμα η φεριτίνη τότε ο κίνδυνος να παρουσιαστεί η θρόμβωση είναι κι αυτός αυξημένος. Στο νοσοκομείο ήμασταν πανέτοιμοι γνωρίζοντας ότι υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο.

Οι γιατροί της μονάδας το είχαν λάβει υπ όψιν τους κι είχαν ληφθεί τα ανάλογα προληπτικά μέτρα για να μην εμφανιστεί το πρόβλημα. Παρ’ όλα αυτά παρουσιάστηκε δυστυχώς η θρόμβωση.

Ενώ χτες το πρωί η εξέταση που είχε γίνει στον ασθενή έδειχνε ότι τα αγγεία του πνεύμονα του ήταν βατά (σ.σ ανοιχτά δηλαδή), τελικά επιδεινώθηκε η αναπνευστική λειτουργία. Όταν έκαναν την ειδική εξέταση για να δουν τα αγγεία, για δεύτερη φορά, είδαν ότι μέσα σε 2, 3 ώρες είχαν βουλώσει. Ήταν κάτι που συνέβη πολύ γρήγορα και παρά όλα τα απαραίτητα μέτρα θρομβώλυσης που είχαν ληφθεί πολύ έγκαιρα.

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα