Κορονοϊός: Πρωτοπόρα στον κόσμο παρέμβαση Ελλήνων γιατρών στη μάχη του ιού

Νέες εξελιξεις στο μέτωπο του κορονοϊού. Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας αποκάλυψε ότι η επιτροπή συζητά, μετά από πρόταση του Πανεπιστημίου Αθηνών, μια ειδική πρωτοπόρα παρέμβαση για τον κορονοϊό.

Ο κορονοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται στην Ελλάδα και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα φτάνουν τα 387. Οι δε νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα

είναι πέντε.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για το κορονοϊό, αναφέρθηκε στην επίθεση που κάνει ο κορονοϊός κατά την 5η με 7η μέρα σε ορισμένα άτομα που νοσούν και επεσήμανε ότι αυτό είναι ένα θέμα που απασχόλησε την επιστημονική επιτροπή που ασχολείται με το θέμα.

Μάλιστα κατά την ενημέρωση σήμερα 17 Μαρτίου αποκάλυψε ότι υπήρξε πρόταση του Πανεπιστημίου Αθηνών να γίνει μια νέα ειδική πρωτοπόρα στον κόσμο παρέμβαση για τον κορονοϊό. 

Όπως είπε το συγκεκριμένο θέμα το συζήτησαν και θα το συζητήσουν και αύριο. 

«Αυτός ο ιός έχει μια απίστευτη συμπεριφορά σε ορισμένους ανθρώπους. Μετά την 5η - 7η μέρα κάνουν καταιγίδα κυταρο-κοινών ένα υπερφλεγμονώδες σύνδρομο, για το οποίο συζητήσαμε σήμερα στην επιτροπή. Υπάρχει πρόταση του Πανεπιστημίου Αθηνών για μια ειδική παρέμβαση, που θα είναι ίσως πρωτοπόρα στον κόσμο. Το συζητάμε καθημερινά, αύριο έχουμε ειδική συνεδρίαση για αυτό το σκοπό».

Σημειώνεται ότι όλοι όσοι είναι βαριά περιστατικά είναι άνδρες. Ο μέσος όρος ηλικίας είναι 69 έτη, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των νεκρών είναι 68 έτη. 

Δείτε το βίντεο μετά το 19:30

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, όλοι οι νοσηλευόμενοι λαμβάνουν αντι-ιική θεραπεία. Πρόσθεσε ότι όλοι οι διασωληνωμένοι καθώς και οι ασθενείς που κατέληξαν ήταν άνδρες. Δεκατέσσερις ασθενείς έχουν λάβει εξιτήριο. Για κάθε 5 που είναι πολύ σοβαρά άρρωστοι, άλλοι 95 έχουν είτε την ήπια είτε την μέτρια προς σοβαρή μορφή της νόσου COVID-19.

Σχετικά με το τεστ, ανέφερε ότι ο έλεγχος γίνεται για συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού και δεν έχει γενικευθεί. Σχετικά με την επιστροφή από το εξωτερικό, σημείωσε ότι πρέπει να αποφευχθεί η επαφή με άλλα άτομα στο σπίτι.

Ο κ. Τσιόδρας κλήθηκε ακόμη να σχολιάσει τη διαχείριση των κρουσμάτων μεταξύ των επαγγελματιών στο χώρο της υγείας, αλλά και γιατί μειώθηκε στους συγκεκριμένους ο χρόνος καραντίνας στις 7 μέρες.

Απαντώντας, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι μέσα στο διάστημα αυτό οι περισσότεροι άνθρωποι εκδηλώνουν συμπτώματα και ο χρόνος μειώθηκε για να να μην αποδυναμωθεί το σύστημα υγείας.

Διαβάστε ακόμη:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market 

Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα

Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός

Κορονοϊός: Ο πρώτος live χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα