Κορονοϊός: Πώς κινείται στην Αθήνα, τα έκτακτα μέτρα, τα κλειστά σχολεία στην Ελλάδα

Εξελίξεις αναμένονται σήμερα με τον κορονοϊό στην Ελλάδα και την Αθήνα, ενώ κλειστά είναι ορισμένα σχολεία. Τα έκτακτα μέτρα και πώς προχωράει ο κορονοϊός στη χώρα. Επιβεβαιώθηκε το τέταρτο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας. Πρόκειται για

36χρονη γυναίκα, που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία.

Να εντοπίσουν όλες της επαφές που είχε η γυναίκα εργαζόμενη της τράπεζας Πειραιώς, η οποία διαγνώστηκε με τον κορονοϊό και νοσηλεύεται στο Αττικόν, θέλουν οι αρχές.

Κλειστά είναι τα σχολεία που πηγαίνουν τα παιδιά της, κλειστό είναι ένα σχολείο στη Θεσσαλονίκη, ενώ σήμερα αναμένονται αποτελέσματα από τις επαφές που είχε η γυναίκα στην Αθήνα

Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα υπάρχουν 4 επιβεβαιωμένα κρούσματα και όλα προέρχονται από την Ιταλία. 

Επιβεβαιώθηκε το τέταρτο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας. Πρόκειται για 36χρονη γυναίκα, που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία.

Μετά την επιστροφή της, εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία. Είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε απομόνωση στο Π.Γ.Ν. Αττικόν.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Εντός της ημέρας αναμένεται αναλυτικότερη ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας της.

Η γυναίκα από την Αθήνα που διαγνώστηκε την Πέμπτη, δεν έφερε ιδιαίτερα συμπτώματα ασθένειας τη Δευτέρα και την Τρίτη και πήγε κανονικά στη δουλειά της όπου είχε επαφές με το προσωπικό της τράπεζας.

Η τράπεζα προχώρησε σε εκκένωση του 2ου ορόφου των κεντρικών της γραφείων στο κτίριο της Αμερικής 4, ενώ σήμερα Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου θα απολυμανθεί και ο χώρος που καταλαμβάνει η έδρα της Τράπεζας Πειραιώς. Οι δε συνάδελφοί της βρίσκονται σε απομόνωση κατ’ οίκον έχοντας λάβει σαφείς οδηγίες για τη διατήρηση της υγιεινής στους δικούς τους χώρους.

Να επισημανθεί ότι ο ΕΟΔΥ έχει αναφέρει πως γενικά το ενδεχόμενο να έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊο οι συνάδελφοι της γυναίκας δεν είναι υψηλό, όμως στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης καλούνται να ακολουθήσουν το αυστηρό πρωτόκολλο. Την ίδια στιγμή φαίνεται πως εξετάζεται και το ένα από τα δύο της παιδιά το οποίο πηγαίνει στο Κολλέγιο Αθηνών.

Κλειστά είναι σήμερα, λόγω του κορονοϊού στην Αθήνα, το Γυμνάσιο και Λύκειο του Κολλεγίου Αθηνών, του Κολλεγίου Ψυχικού, και το Νηπιαγωγείο «Ι.Μ. Καρράς».

Αναλυτικά η σχετική απόφαση:

«Με εντολή της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκης Κεραμέως, μετά από σύσταση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) οι σχολικές μονάδες του Κολλεγίου στο campus Ψυχικού (Γυμνάσιο και Λύκειο Κολλεγίου Αθηνών, Γυμνάσιο και Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού και Νηπιαγωγείο «Ι.Μ.Καρράς») δε θα λειτουργήσουν αύριο Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου, για προληπτικούς λόγους.

Οι σχολικές μονάδες στο campus της Κάντζας (Δημοτικό Κολλεγίου Αθηνών και Δημοτικό Κολλεγίου Ψυχικού) θα λειτουργήσουν κανονικά».

Η απόφαση πάρθηκε, καθώς όπως έγινε νωρίτερα γνωστό το τρίτο κρούσμα είναι μητέρα μαθητή.

Μάλιστα, στάλθηκε και σχετική ανακοίνωση από το σχολείο στους γονείς.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση: «Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας μάς ενημέρωσε ότι μία μητέρα μαθητών μας διεγνώσθη θετική στον νέο Κορονοϊό Covid 2019.

Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ καθώς και με τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας και θα σας ενημερώνουμε για κάθε εξέλιξη.
Σας καλούμε εκ νέου να τηρήσετε την οδηγία που σας απεστάλη χθες από την Ιατρική Υπηρεσία».

Εν τω μεταξύ, τρία νέα ύποπτα κρούσματα κορονοϊού έχουν θέσει σε νέο συναγερμό τις υγειονομικές υπηρεσίες. Πρόκειται για ένα περιστατικό το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν» και για δυο κρούσματα στην Βουλή.

Στη Θεσσαλονίκη κλειστό είναι το σχολείο που πήγαινε η μαθήτρια.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα