Κορονοϊός: Στους 81 οι νεκροί στην Ελλάδα - 77 νέα κρούσματα

Τα στοιχεία από τον τελευταίο απολογισμό για την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα παρουσίασε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας. Οι νεκροί από τον Covid-19 ανήλθαν στους 81.

Τον απολογισμό του 24ωρου για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα παρουσίασε ο Σωτήρης Τσιόδρας το απόγευμα της Τρίτης.

Όπως ανακοίνωσε, τα νέα κρούσματα είναι 77 με τον

συνολικό αριθμό να διαμορφώνεται πλέον σε 1832, ενώ τα θύματα του ιού έφτασαν τα 81, καθώς ακόμη δύο συμπολίτες μας κατέληξαν. Η διάμεση ηλικία των θυμάτων του ιού ήταν τα 74 έτη, ενώ το 88% εξ αυτών είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένοι.

Στους 90 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς σε ΜΕΘ, ενώ 10 έλαβαν εξιτήριο από την εντατική. Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 66 έτη. Εξ αυτών, οι 19 είναι γυναίκες. Το 72% από αυτούς έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε εκ νέου στην λεγόμενη επιπεδοποίηση της καμπύλης και την γενικότερη καλή εικόνα στη χώρα μας, ενδείξεις πως «έχουμε συγκρατήσει» την πανδημία, όπως εκτίμησε. 

Παγκοσμίως, καταγράφονται πάνω από 1.630.000 κρούσματα κορονοϊού, τόνισε ο καθηγητής, κάνοντας ειδική αναφορά στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου υπάρχουν τα περισσότερα κρούσματα.

Έχουμε δρόμο για την άρση της καραντίνας

Αναφερόμενος στη συζήτηση για την άρση των περιοριστικών μέτρων ο κ. Τσιόδρας έκανε λόγο για διαδικασία - «μαραθώνιο», ενώ παρέπεμψε και στο παράδειγμα της Ουχάν, όπου η καραντίνα ήρθη έπειτα από τρεις μήνες.

Έχουμε μπροστά μας έναν «μακρύ δρόμο με πολλές στροφές» και χρειάζεται, επομένως, προσοχή, πρόσθσε. «Να μην ανατραπούμε στην πορεία και να μην εφησυχάσουμε με την καλή εικόνα που βλέπουμε στη χώρα μας», επεσήμανε.

«Μέχρι τις 27 Απριλίου ισχύουν απολύτως τα μέτρα που έχουν ληφθεί. Μετά και ανάλογα με την πορεία της διασποράς του ιού, θα αρχίσει η συζήτηση για τη σταδιακή άρση των περιορισμών, πάντα με τις συστάσεις των επιστημόνων», είπε από την πλευρά του ο Ν. Χαρδαλιάς και συνέχισε: «Χρειάζεται υπομονή και επιμονή στον κόσμο. Δεν θα ξυπνήσουμε και θα είναι όλα όπως πριν».

23.356 βρέθηκαν σε καραντίνα

Μέχρι σήμερα 23.356 συμπολίτες μας είτε έχουν έρθει από το εξωτερικό είτε αποτελούν στενές επαφές έχουν τεθεί σε καραντίνα σε ολόκληρη την επικράτεια, ανέφερε εξάλλου κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σημείωσε επίσης ότι αυτή τη στιγμή με δεδομένο ότι η μεγάλη πλειονότητά τους έχει ολοκληρώσει τα 14ήμερα που όφειλαν, σε καραντίνα βρίσκονται 6.645 άτομα που έχουν επιστρέψει από το εξωτερικό και 1.059 στενές επαφές κρουσμάτων.

Ενημέρωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν επαναπατριστεί 2.062 συμπολίτες μας.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα