Κορονοϊός: Τα νέα δεδομένα στην Ελλάδα για τα κρούσματα, σήμερα η απόφαση για κλειστά σχολεία

Ο κορονοϊός συνεχίζει την πορεία του στην Ελλάδα, ενώ νέα δεδομένα έρχονται στο φως καθημερινά. Τα κρούσματα είναι 66 και όλοι οι επιστήμονες τονίζουν ότι θα υπάρξει αύξηση. Σήμερα η απόφαση για τα κλειστά σχολεία.

Τα νέα δεδομένα.

Διασωληνωμένος και σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλέυεται στο Πανεπισημιακό Νοσοκομείο του Ρίου ο 66χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός από την Αμαλιάδα, καθώς η κατάστασή του επιδεινώθηκε.

Χθες επιβεβαιώθηκαν 21 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, σύμφωνα με ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Συνολικά 66 το σύνολο των προσβληθέντων. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε ότι από σήμερα λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες για τον κορονοϊό.

Από αυτά, 13 βρίσκονται στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, 7 στο νομό Αττικής και 1 στο νομό Ευβοίας.

Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται πλέον σε 66 και είναι όλοι ελληνικής καταγωγής. Από αυτούς, οι 51 προέρχονται από την επιδημική έξαρση των εκδρομέων σε Ισραήλ και Αίγυπτο (47 μέλη της ταξιδιωτικής ομάδας και 4 επαφές τους).

Ένας από τους ασθενείς νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών. Είναι ο 66χρονος που είχε ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους και ήταν το πρώτο θετικό κρούσμα κορονοϊού από την ομάδα εκδρομέων στους Αγίους Τόπους, στην οποία μολύνθηκε μεγάλος αριθμός ταξιδιωτών. Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται, 22 εξ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και 43 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους.

Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σε καραντίνα τέθηκαν στην Ηλεία αστυνομικοί, οι οποίοι ήρθαν χωρίς προστασία σε επαφή με ανθρώπους που νόσησαν από τον κορονοϊό.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας. Οι αστυνομικοί αυτοί τέθηκαν εκτός υπηρεσίας και πλέον βρίσκονται σε καραντίνα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν νοσήσει και οι ίδιοι. Οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν ότι είχαν προειδοποιήσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την ανάγκη λήψης προληπτικών μέτρων προστασίας για τους αστυνομικούς, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Υπάλληλος του δήμου Πύργου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ως ύποπτο κρούσμα και υποβλήθηκε εξετάσεις. Το πρωί της Κυριακής αναμένονται τα αποτελέσματα.

Ανάμεσα στα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι και ένας γιατρός του Νοσοκομείου Πύργου. Άλλοι πέντε εργαζόμενοι του νοσοκομείου που ήρθαν σε επαφή μαζί του τέθηκαν σε κατ’οίκον περιορισμό.

Το πρωί στις 10:00 αναμένεται να γίνει και ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τη συμμετοχή των δημάρχων των νομών που έχουν πληγεί καθώς και υγειονομικών παραγόντων για την εκτίμηση της κατάστασης.

Κορονοϊός: Σήμερα η απόφαση για τα κλειστά σχολεία

Την Κυριακή θα γίνουν ανακοινώσεις για τις σχολικές μονάδες και τη Δευτέρα θα συγκεκριμενοποιηθούν οικονομικά μέτρα για τις πληττόμενες περιοχές.

Από το Υπουργείο Υγείας ύστερα από συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής θα αποφασιστούν περαιτέρω περιοριστικά μέτρα σε χώρους δημοσίων συναθροίσεων. Θα εξεταστεί επίσης πότε και ποιες σχολικές μονάδες πρέπει να διακόψουν τη λειτουργία τους. Οι σχετικές ανακοινώσεις για τις σχολικές μονάδες θα γίνουν σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα