Κορονοϊός: Το αίμα των σκουληκιών δίνει ελπίδα για θεραπεία

Οι επιστήμονες εκτιμούν πως το αίμα των σκουληκιών θ’ αυξήσει τα επίπεδα του οξυγόνου στον οργανισμό των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό, SARS-CoV-2 

Ακούγεται παράξενο, αλλά το αίμα των σκουληκιών ενδέχεται να φωτίσει την υπόθεση της εύρεσης θεραπείας για τον νέο κορονοϊό.

Γάλλοι γιατροί ξεκινούν δοκιμές σε δύο από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία του Παρισιού και είναι ιδιαιτέρως αισιόδοξοι για τα αποτελέσματα.

Η εν λόγω θεραπεία βασίζεται στην αιμοσφαιρίνη των σκουληκιών, η οποία

ονομάζεται και ιχθύδια.

«Το σκουλήκι αντέχει σε μια σειρά φυσικοχημικών παραγόντων. Aναπνέει μόνο όταν είναι στη θάλασσα. Όταν βρίσκεται στην άμμο σταματά να αναπνέει για 6 ώρες. Ανακαλύψαμε λοιπόν ότι αυτό το μόριο είναι η δεξαμενή οξυγόνου που του επιτρέπει να κρατάει την αναπνοή του για έξι ώρες, μέχρι να έρθει η επόμενη μεγάλη παλίρροια. Πρόκειται για μια καινούρια έρευνα, έχουμε ακόμη πολύ δρόμο», υποστηρίζει ο ερευνητής και διευθύνων σύμβουλος της «Hemarina», Φρανκ Ζαλ.

Οι επιστήμονες σκοπεύουν να μεταγγίσουν το αίμα του σκουληκιού στο ανθρώπινο αίμα, ελπίζοντας πως έτσι θα αυξηθούν τα επίπεδα του οξυγόνου στον οργανισμό των ασθενών. Η Τίφανι Πίνκνει νόσησε βαριά εξαιτίας της Covid-19 και νίκησε τον SARS-CoV-2. Η 45χρόνη γυναίκα ήθελε να γίνει καλά για να μεγαλώσει τα δύο της παιδιά, αλλά και για να βοηθήσει άλλους ανθρώπους.

«Μια δωρεά αίματος, αιμοπεταλίων και πλάσματος μπορεί να βοηθήσει δύο, τρεις ακόμα και τέσσερις ανθρώπους. Γι’ αυτό και έχει μεγάλη σημασία να έχουμε δότες. Ένας άνθρωπος μπορεί να βοηθήσει τέσσερις ασθενείς» υποστηρίζει ο Μπρούς Σακίς, γιατρός και επικεφαλής του κέντρου αιμοδοσίας της Νέας Υόρκης.

Στο πλάσμα συγκεντρώνονται τα αντισώματα που αναπτύσσει ο οργανισμός. Αυτό το συστατικό του αίματος, έχει βοηθήσει τους επιστήμονες σε παλιότερες έρευνες για τον SARS και τον Ebola.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

13033: Τι πρέπει να γράφει το SMS για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Keywords
Τυχαία Θέματα