Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τους 10.600 οι νεκροί στη Μεγάλη Βρετανία

Ο εφιάλτης του κορονοϊού συνεχίζεται στην Μεγάλη Βρετανία, με τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας να ανακοινώνει άλλους 710 θανάτους το τελευταίο 24ωρο που ανέβασαν σε πάνω από 10.600 το συνολικό αριθμό των θυμάτων.

Λίγη ώρα μετά την έξοδο του Βρετανού Προθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες γεγονός που έφερε μία αχτίδα αισιοδοξίας στη Μεγάλη Βρετανία, ήρθε η ανακοίνωση από το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας (NHS) να επαναφέρει τη μαυρίλα.

Και αυτό γιατί όπως έγινε γνωστό, άλλα 710 άτομα έχασαν τη ζωή

τους τις τελευταίες 24 ώρες ελέω της φονικής πανδημίας κορονοϊού, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμών θανάτων να είναι πλέον 10.612 σε όλη τη χώρα.

Από τους 710 θανάτους το τελευταίο 24ωρο, οι 657 καταγράφηκαν στην Αγγλία, ενώ έχασαν τη ζωή τους 24 άτομα στην Σκωτία, 18 στην Ουαλία και 11 στην Βόρεια Ιρλανδία.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ χαρακτήρισε «ζοφερή» τη σημερινή ημέρα, καθώς η χώρα μπήκε στη λίστα εκείνων όπου οι θάνατοι ξεπέρασαν τους 10.000. Σημείωσε όμως ότι η τήρηση της κοινωνικής αποστασιοποίησης φαίνεται ότι κάνει τη διαφορά, σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) δεν έχει κορεστεί από την πανδημία και αυτή τη στιγμή διαθέτει 2.295 διαθέσιμες κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας. «Στην αρχή αυτής της κρίσης, ο κόσμος έλεγε ότι το NHS θα καταβληθεί. Και είδαμε αυτόν τον κίνδυνο αλλού, όχι όμως και εδώ», πρόσθεσε. Όπως είπε, αυτή τη στιγμή οι βρετανικές υγειονομικές υπηρεσίες διαθέτουν 9.775 αναπνευστήρες και τις προηγούμενες ημέρες μοιράστηκαν 121.000 προστατευτικές στολές, ενώ ταυτόχρονα πάνω από 5.000 πρώην εργαζόμενοι στο NHS επέστρεψαν για να δώσουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή. Επιπλέον, έχουν ελεγχθεί για τον νέο κορονοϊό 42.812 εργαζόμενοι στο NHS και στις υπηρεσίες πρόνοιας, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Keywords
Τυχαία Θέματα