Κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Μαγνησία: Νέες έρευνες στο νερό μετά τον εντοπισμό σαλμονέλας

Συνεχίζεται η λήψη δειγμάτων από το δίκτυο της Μαγνησίας για να βρεθεί η αιτία της γαστρεντερίτιδας.Προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει στη Μαγνησία με το μολυσμένο νερό που προκάλεσε γαστρεντερίτιδα σε 100 ανθρώπους γίνεται από τις αρμόδιες Αρχές. Τη Δευτέρα (3/6) ελήφθησαν νέα…

Εισαγγελική παρέμβαση για τα κρούσματα - Η πιθανή αιτία για την έξαρση

Όπως έγινε γνωστό, παρενέβη ο εισαγγελέας για τα δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη περιοχή της Μαγνησίας και συγκεκριμένα στα χωριά Στεφανοβικείου και του Ριζομύλου του δήμου

Ρήγα Φεραίου που όπως όλα δείχνουν προέρχονται από μολυσμένο νερό. Η ΔΕΥΑ αναζητά τον λόγο από τον οποίο προήλθε η μόλυνση.

Ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, πρόεδρος του ΕΟΔΥ, μίλησε στην ΕΡΤ και είπε ότι «ήδη από την Παρασκευή έχουμε δώσει οδηγία μαζί με την Περιφέρεια να μην καταναλώνεται το νερό, γιατί είχαμε κάποιες πρώτες ενδείξεις από τον εργαστηριακό έλεγχο, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο. Χθες είχαμε ακόμη αποτελέσματα και όντως είναι υδατογενής (γαστρεντερίτιδα). Έχουμε βρει και παθογόνο, άρα είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι είναι από το νερό».

Στη συνέχεια ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ξέρουμε περίπου τι έχει γίνει. Σήμερα θα πάει κλιμάκιο πάλι και από τον ΕΟΔΥ κάτω από την Αθήνα για να ολοκληρώσει την επιδημιολογική διερεύνηση για να πάρουμε κι άλλα δείγματα να δούμε. Έχει τρεις γεωτρήσεις, οι οποίες υδρεύουν μια κοινή δεξαμενή και να δούμε ποια από τις τρεις είχε το πρόβλημα ή και οι τρεις, θα διερευνήσουμε ακριβώς πώς έγινε. Είχε βρέξει πριν μια βδομάδα, να δούμε αν σχετίζεται με αυτό το γεγονός. Επίσης αν σχετίζεται με κάποιες διακοπές που είχαν στην ύδρευση. Αυτό θα το διερευνήσουμε, πώς ακριβώς συνέβη για να μην ξανασυμβεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κρούσματα, Μαγνησία,krousmata, magnisia