Λιβύη - Μαρινάκης: «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους θανάτους ως τροχαίο δυστύχημα, καμία εμπλοκή της ΕΥΠ»

Για τροχαίο δυστύχημα έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όσον αφορά στον θάνατο 5 Ελλήνων στη Λιβύη.Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, δήλωσε την Τρίτη (19/09) ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους πέντε θανάτους μελών της ελληνικής ομάδας διάσωσης στη Λιβύη ως τροχαίο δυστύχημα, τονίζοντας πως η ΕΥΠ…

Υπενθυμίζεται ότι το λεωφορείο στο επέβαινε η ελληνική αποστολή, ενεπλάκη

σε τροχαίο και τυλίχθηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε Έλληνες – τρεις στρατιωτικοί και δύο διερμηνείς. Οι λεπτομέρειες που δίνει το Γενικό Επιτελείο έρχονται με το σταγονόμετρο, άλλωστε την είδηση για τον θάνατο των πέντε Ελλήνων έδωσε στη δημοσιότητα πρώτα η Λιβύη και έπειτα επιβεβαίωσαν με καθυστέρηση οι αρμόδιοι φορείς της Ελλάδας.

Στο στόχαστρο των ερευνών θα μπει και το λεωφορείο, το οποίο παρέλαβε την αποστολή μετά την προσγείωση του C-130 στην ανατολική Λιβύη. Το MEGA ανέφερε την Τρίτη (19/09) πως το όχημα φέρει μεγάλες τρύπες, ενώ φαίνεται πως ήταν «πειραγμένο» και διέθετε ένα ακόμη ντεπόζιτο με άλλα 200 λίτρα καυσίμων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η περιοχή όπου έγινε το περιστατικό, ελέγχεται από σκληροπυρηνικούς του ISIS. Αρμόδιες πηγές σημειώνουν ότι η ανθρωπιστική αποστολή στη Λιβύη ήταν απολύτως καλοδεχούμενη σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τη χώρα, μετά τη σφοδρή κακοκαιρία, και δεν υπήρχε καμία ένδειξη για κάποιον πρόσθετο κίνδυνο πέραν των αντικειμενικών κινδύνων λόγω των ταραχών και της πολεμικής κατάστασης που επικρατεί στο αφρικανικό κράτος.

Επισημαίνεται πως οι πρώτες αναφορές για τους επιβαίνοντες στο φορτηγό, που συγκρούστηκε με το λεωφορείο, έκαναν λόγο για μέλη οικογένειας από τη Λιβύη. Οι ελληνικές Αρχές συνεχίζουν την έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση για να βεβαιωθούν για την ταυτότητα των επιβαινόντων.

Keywords
Τυχαία Θέματα