Φωτιά στην Κω: Απομακρύνονται κάτοικοι και τουρίστες, εκκενώνονται ξενοδοχεία - Δύσκολη η κατάσταση και στη Χίο, πέντε τραυματίες

«Μάχη» με τις φωτιές σε πολλά μέτωπα για τις πυροσβεστικές δυνάμεις.Μάχη με τις φωτιές συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς σε Χίο, Κω και στον δήμο Βιάννου στο Ηράκλειο Κρήτης τα πύρινα μέτωπα συνεχίζουν να μαίνονται. Σύμφωνα με τον…

Επίσης, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, δεκάδες τουρίστες επιβιβάζονται σε τουριστικά σκάφη στο λιμάνι της Καρδάμαινας,

όπου γίνεται και η καταγραφή τους από το Λιμενικό.

{https://www.facebook.com/Forecastweather.Greece/videos/1550865952445517}

Νωρίτερα υπήρξε ενημέρωση από το Λιμενικό ότι στη θαλάσσια περιοχή της Καρδάμαινας βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα ένα σκάφος του Σώματος και άλλα έξι ιδιωτικά, προκειμένου να συνδράμουν στην εκκένωση της περιοχής εφόσον απαιτηθεί.

Στην Αντιμάχεια ο κόσμος συγκεντρώνεται στο σχολείο και στο γήπεδο της περιοχής.

Φωτιά στη Χίο: «Μάχη» σε δύο μέτωπα

Συναγερμός σήμανε και στη Χίο, καθώς φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μετόχι Σιδηρούντας. Επιχειρούν 142 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντος, συμπεριλαμβανομένων 30 πυροσβεστών, που μετέβησαν αεροπορικώς από Αθήνα, 21 οχήματα, ενώ νωρίτερα έκαναν ρίψεις, 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για το συντονισμό τους.

Οι δυνάμεις θα ενισχυθούν τις επόμενες ώρες με 66 πυροσβέστες και 12 οχήματα που μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Λέσβο και Αθήνα. Η κατάσταση παραμένει δύσκολη στη Χίο και θα συνεχίζουν να καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες από όλες τις δυνάμεις πολιτικής προστασίας του νησιού για τον περιορισμό της πυρκαγιάς.

Όπως έχει γίνει γνωστό, τραυματίες είναι τέσσερις πυροσβέστες και ένας εθελοντής (συνταξιούχος Πυροσβέστης) με εγκαύματα από την πυρκαγιά της Χίου, που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Καθώς η «μάχη» δίνεται σε συνθήκες σκότους, δύο μέτωπα είναι αυτά που συνεχίζουν να καίνε.

{https://www.youtube.com/watch?v=lg9F6lCvomk}

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μάχη, Χίο, -Δύσκολη,machi, chio, -dyskoli