Μαρινάκης για Σαμαρά: Θα περιμέναμε να κοιτάει στο μέλλον και όχι να γυρίζει πίσω στο 1993

Τι απάντησε ο Παύλος Μαρινάκης για τη διαγραφή Σαμαρά και τα όσα είπε σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής».

«Ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε να έχει αυτή την στάση η οποία, δυστυχώς, δεν μας άφησε κανένα περιθώριο», είπε ο Παύλος Μαρινάκης

για τη διαγραφή του πρώην πρωθυπουργού μετά τα όσα είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα της Κυριακής».

«Οι απαντήσεις του πρώην Πρωθυπουργού, του κ. Σαμαρά, στην κυριακάτικη συνέντευξή του, δεν μπορούν να συγκριθούν με καμία απάντηση από αντίστοιχες που έχει δώσει στο παρελθόν ή με καμία ομιλία του. Ο κ. Σαμαράς ξεπέρασε τα όρια της κριτικής, της διατύπωσης διαφορετικής άποψης, όπως έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν και δεκάδες φορές από αυτό εδώ το βήμα τόσο εγώ, όσο και πολλά άλλα κυβερνητικά στελέχη έχουμε αποφύγει να σχολιάσουμε σεβόμενοι τον θεσμικό του ρόλο», είπε αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και συνέχισε: «Όμως, ο κ. Σαμαράς στη συνέντευξή του, ουσιαστικά, επετέθη με ανοίκειο τρόπο στον Έλληνα Πρωθυπουργό και στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, μιλώντας για «χαριεντίσματα», την στιγμή που στο πλαίσιο μιας πολύ σημαντικής διεθνούς διάσκεψης, Συνόδου Κορυφής, είχαν μια συνομιλία με δύο ξένους ηγέτες και, μάλιστα, να το τονίσουμε αυτό, 50 χρόνια μετά, έστω και με αυτόν τον τρόπο, υπάρχει μία, έστω έμμεση, αναγνώριση στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ελλάδα και Κύπρος -και είναι η πρώτη παρένθεση που ανοίγω- πηγαίνουμε μαζί χέρι - χέρι για την προάσπιση των κοινών μας συμφερόντων, των συμφερόντων του Έθνους μας, με μια κοινή γραμμή, που νομίζω ότι δεν είναι καθόλου εθνικά ωφέλιμο να αμφισβητείται και να μπαίνουν συνολικά ερωτηματικά.

Το δεύτερο: Αποκάλεσε, επί της ουσίας, «μειοδότη» τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, υιοθετώντας ένα ψέμα, μια διαστρέβλωση, την οποία είχαν προσπαθήσει να κάνουν ακραία μέσα σε αυτή την χώρα. Από εδώ, από αυτό το βήμα, είχα απαντήσει αναλυτικά παραθέτοντας την ακριβή δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών, του κ. Γεραπετρίτη, ο οποίος είχε πει το εντελώς αντίθετο. Το εντελώς αντίθετο! Σημείο - σημείο. Και είχε δοθεί, μάλιστα, και αναλυτική απάντηση. Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς προέβη σε μία πλήρη αποδόμηση της κυβερνητικής πολιτικής, μία εντελώς άδικη και πολύ επιθετική, θα έλεγα, αποδόμηση.

Ναι, είναι εξαιρετικά πρόωρο και προσβλητικό για τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, όχι μόνο για το πρόσωπο της κ. Σακελλαροπούλου, η οποία επιτελεί με πολύ μεγάλη ευπρέπεια τα καθήκοντά της, με πολύ μεγάλη προσήλωση στη χώρα και σε όσα απαιτεί αυτός ο ρόλος, ναι, είναι άκαιρη αυτή η έναρξη και, εν πάση περιπτώσει, ακόμα και το περιβάλλον του ίδιου του κ. Καραμανλή, του έτερου πρώην Πρωθυπουργού, πήρε αποστάσεις, έστω και μέσω κύκλων, μέσω συνεργατών. Ούτως ή άλλως, αυτή είναι μια απόφαση του Πρωθυπουργού, η οποία θα ανακοινωθεί στην ώρα της. Έχουμε πει πάρα πολλές φορές ότι δεν ωφελεί κανέναν και, κυρίως, προσβάλλει τον θεσμό του αρχηγού του Κράτους αυτή η πρόωρη έναρξη συζήτησης. Αλλά, όχι, δεν ήταν αυτός ο λόγος, όπως αντιλαμβάνεστε, και το εξηγήσαμε αναλυτικά. Ξέρετε, δεν πρόκειται ποτέ να μηδενίσει η Κυβέρνηση, ούτε εγώ προσωπικά, κανέναν για την προσφορά του σε αυτό τον τόπο. Μάλιστα και προσωπικά και εγώ και ο νυν Πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και όλοι μας υπηρετήσαμε ο καθένας από διαφορετικό ρόλο και από διαφορετική ηλικία και γενιά και τον κ. Σαμαρά. Ο κ. Σαμαράς ήταν ένας Πρωθυπουργός που προσπάθησε πολύ για να κρατήσει όρθια την Ελλάδα ως Πρωθυπουργός την περίοδο 2012 - 2015 και ήταν από εκείνους που αντιμετώπισαν το πολύ σκληρό πρόσωπο του λαϊκισμού. Θα περιμέναμε, λοιπόν, έχοντας στο μυαλό του το 2012 - 2015, να κοιτάει στο 2024 και στο μέλλον. Και όχι να γυρίζει πίσω στο 1993. Από εκεί και πέρα, ο ίδιος επέλεξε να έχει αυτή τη στάση η οποία, δυστυχώς, δεν μας άφησε κανένα περιθώριο».

Keywords
Τυχαία Θέματα