Μια βραδιά στη «Νησιώτισσα» που θα μας μείνει αξέχαστη

Το αποχαιρετιστήριο πάρτι για τον Τζορτζ Τσούνη τα είχε όλα: Ρέμο, Αργυρό και… ελληνορωμαϊκη πάλη.

Το γλέντι, το βράδυ της Δευτέρας, στη «Νησιώτισσα» για την αποχώρηση του πρέσβη των ΗΠΑ, Τζορτζ Τσούνη, θα μείνει στην Ιστορία (με το Ι κεφαλαίο, παρακαλώ). Πώς ακόμη και τώρα συζητάμε για το τελευταίο βράδυ που τραγούδησε ο Στέλιος Καζαντζίδης στη «Μαντουμπάλα», ε κάπως έτσι.

Το θέαμα, που κακώς το χαρακτήρισαν …τσίρκο διάφοροι κακεντρεχείς «πλεμπαίοι», τα είχε όλα. Καλεσμένοι «γκράντε» εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας,

τραπεζίτες, διπλωμάτες, αξιωματούχοι του κράτους και όλα τα συναφή. Δίπλα από ανθρώπους με διεθνή εντάλματα σύλληψης μέχρι κάτι «ποινικούς» που πήρε το μάτι μας, τον «Ταρζάν» στην πίστα και άλλα πολλά ευτράπελα και όμως αληθινά.

Έτσι για να δικαιώνεται το λαϊκό άσμα για την κυρία και τον αλήτη, που πνίγουν μαζί τους καημούς τους. Και για να δικαιώνεται, επίσης, η θεωρία που υποστηρίζει ότι η Ελλάδα είναι το τελευταίο «κάστρο του υπαρκτού σουρεαλισμού». Προφανώς, από το πάρτι του νυχτοπερπατημένου Τσούνη δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα δύο κολλητάρια του, ο Αντώνης Ρέμος και ο Κωνσταντίνος Αργυρός.

Όμως, ο ανεπανάληπτος πρέσβης το καλύτερο για να διασκεδάσουν οι καλεσμένοι του το είχε αφήσει για το τέλος. Ζωντανοί αγώνες ελληνορωμαϊκής πάλης με …έκτακτους πρωταγωνιστές. Δύο απογόνους του θρυλικού… Τρομάρα και του αξέχαστου Ντι Μπέστια που έδιναν τους αγώνες τους στον Τάφο του Ινδού τη δεκαετία του '70. Αυτούς που έκανε ταινία ο Θανάσης Βέγγος με την ατάκα που έμεινε στην ιστορία «ρε συ, Γρηγόρη, δεν σκέφτεσαι τη μανούλα σου». Οι δύο πρωταγωνιστές της ελληνορωμαϊκής, για χάρη του Τσούνη και των λοιπών καλεσμένων, είναι εκδότες και σημαντικοί άνθρωποι στα media

Μια ατάκα «τι κοιτάς ρε μο…όπανο» ήταν το σφύριγμα για να ξεκινήσει το ματς. Και πιάτα σπάσανε και καρέκλες πέσανε και άνθρωποι του επιχειρηματικού κόσμου μπήκαν στη μέση για να αποφευχθούν τα χειρότερα, γιατί οι πρωταγωνιστές είχαν μπει πολύ δυναμικά στον ρόλο του κατσέρ.

Όταν τελείωσαν, η κυρία ενός πρέσβη μεγάλης δυτικής χώρας, που δεν είχε καταλάβει και πολλά, γύρισε ενθουσιασμένη και ρώτησε τον σύζυγό της: «Τι ωραία, αυτό το κάνουν κάθε βράδυ στην Ελλάδα;».

Άλλος πρέσβης, έμπλεος ενθουσιασμού και αυτός, θυμήθηκε τις κλασικές σκηνές στα γουέστερν, όταν στο σαλούν γίνεται ο χαμός και ο δύσμοιρος πιανίστας συνεχίζει να παίζει απτόητος, προσπαθώντας να αποφύγει τους πυροβολισμούς. Και όλοι πέρασαν μια υπέροχη βραδιά.

Αχ, κύριε πρέσβη μας, κύριε Τσούνη μας, μας κακοσυνηθίσατε. Και τώρα τι θα απογίνουμε χωρίς αξέχαστες βραδιές, όπως αυτή στη «Νησιώτισσα»;

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νησιώτισσα,nisiotissa