Μήνυμα - γρίφος από τη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα - Η ευχή με... υπερηχητική φουντουκιά

Η ρωσική πρεσβεία και η ευχή στην Ελλάδα με μία μεγάλη... φουντουκιά.

Μία ευχή πολλαπλών ερμηνειών έστειλε η ρωσική πρεσβεία στη χώρα μας, τις προηγούμενες ημέρες.

Ειδικότερα, η ρωσική πρεσβεία ευχήθηκε «καλό Σαββατοκύριακο» στην Ελλάδα, με μία φωτογραφία γεμάτη νόημα.

«Καλό Σαββατοκύριακο, Ελλάδα!

Ιβάν Σίσκιν, "Οι φουντουκιές της Κριμαίας" (1884)».

{https://x.com/RFEmbassyGr/status/1860000035917754696}

Η φωτογραφία δείχνει

το έργο του ρώσου ζωγράφου Σίσκιν, στο οποίο πρωταγωνιστεί μία μεγάλη φουντουκιά.

Ωστόσο, η λέξη «φουντουκιά» στα ρωσικά λέγεται «Oreshnik», όπως δηλαδή ονομάζεται ο νέος ρωσικός υπερηχητικός βαλλιστικός πύραυλος που εκτόξευσε η Ρωσία κατά της Ουκρανίας την προηγούμενη εβδομάδα, σημαίνοντας συναγερμό σε όλη την Ευρώπη, καθώς ερμηνεύθηκε ως κλιμάκωση του πολέμου.

Oreshnik: Aυτός είναι ο ρώσικος υπερηχητικός πύραυλος

H ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας (SBU) παρουσίασε σε δημοσιογράφους, μερικά από τα θραύσματα του καινούργιου ρωσικού πυραύλου Oreshnik.

Πρόκειται για τμήματα του υπερηχητικού βαλλιστικού πυραύλου που την περασμένη Πέμπτη εκτοξεύτηκε με στόχο την Ουκρανία και έπληξε στρατιωτικό – βιομηχανικό συγκρότημα στην Ντνίπρο.

{https://x.com/clashreport/status/1859554838364741991}

Ειδικός της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας, ο οποίος συστήθηκε μόνο με το μικρό του όνομα, επειδή δεν ήταν εξουσιοδοτημένος να συζητήσει το θέμα με τα μέσα ενημέρωσης, δήλωσε στο Associated Press ότι «πρέπει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτονται τα υπολείμματα ενός τέτοιου πυραύλου στο έδαφος της Ουκρανίας», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν έχουμε ξαναδεί κάτι παρόμοιο».

Ο ίδιος πρόσθεσε στη συνέχεια, ότι ερευνητές έχουν ήδη ξεκινήσει την ανάλυση των μεταλλικών θραυσμάτων και σύντομα θα έχουν περισσότερες απαντήσεις για την τεχνολογία που χρησιμοποιούν οι Ρώσοι, για την ανάπτυξη και την λειτουργία του πυραύλου.

Η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών της Ουκρανίας είπε ότι ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από το 4ο Πεδίο Δοκιμών Πυραύλων, Καπουστίν Γιαρ, στην περιοχή Αστραχάν της Ρωσίας και πέταξε για 15 λεπτά πριν χτυπήσει το Ντνίπρο.

Ο πύραυλος είχε έξι κεφαλές, η καθεμία με έξι υποπυρομαχικά, ενώ η μέγιστη ταχύτητά του ήταν 11 Mach.

Δείτε εικόνες:

Keywords
Τυχαία Θέματα