Μήνυμα ΥΠΕΞ σε Τσαβούσογλου: Η γειτονιά μας δεν χρειάζεται ταραξίες και απειλές βίας

«Το να απειλείς με χρήση βίας επειδή δεν σου αρέσουν οι κανόνες, παραπέμπει σε άλλους αιώνες και σίγουρα όχι στον 21ο», λέει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.«Η Τουρκία θα πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι υπάρχουν κανόνες που ακολουθούν όλα τα πολιτισμένα και ευνομούμενα κράτη. Το να απειλείς με χρήση βίας επειδή δεν σου αρέσουν οι κανόνες,…

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας ανέφερε επίσης πως θέλει να προειδοποιήσει την Ελλάδα για ακόμα μια φορά. «Μην κάνεις ψευτομαγκιές βασιζόμενη σε αυτούς που προσπαθείς να

έχεις από πίσω σου. Μην μπαίνεις σε περιπέτειες κι εσύ ξέρεις πως το τέλος θα είναι πολύ κακό», ανέφερε στους Τούρκους δημοσιογράφους.

Ενώ έκανε αναφορά και στις επιστολές που έχει στείλει η γείτονα χώρα στον ΟΗΕ, στις οποίες κάνει λόγο για τις παραβιάσεις από πλευράς της Ελλάδας στα αποστρατιωτικοποιημένα νησιά.

«Καταγράψαμε πως η Ελλάδα επειδή παραβιάζει τους όρους των Συνθηκών Λωζάνης και Παρισίων απέναντι σε μας δεν θα μπορεί να εκφράζει δικαιώματα κυριαρχίας», ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα