Νέα μέτρα για την απαγόρευση μετακίνησης: Έλεγχοι στα διόδια και πρόστιμο 300 ευρώ με αφαίρεση πινακίδων

Νέα μέτρα σχετικά με την απαγόρευση μετακίνησης, ενόψει Πάσχα, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Τα πρόστιμα και οι έλεγχοι. Θα ελέγχονται όλοι στα διόδια

Νέα μέτρα σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Ειδικότερα, βαρύς θα πέφτει ο πέλεκυς σε όσους τολμήσουν, το Πάσχα, να εγκαταλείψουν τις πόλεις και προσπαθήσουν να βρεθούν στα χωριά ή στα εξοχικά τους.

Σύμφωνα

με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Χαρδαλιά από σήμερα Τετάρτη και ώρα 18:00 και έως τις 27 Απριλίου θα ελέγχονται όλοι στα διόδια. Όσοι βρεθούν να μεταφέρονται στην επαρχία θα τους επιβληθεί πρόστιμο 300 ευρώ, θα αφαιρούνται οι πινακίδες και θα επιστρέφουν στο σπίτι τους.

Έε

«Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη και παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας, ιδιαίτερα το ΠΑΣΧΑ. Είναι ανάγκη να προστατεύσουμε την ύπαιθρο» είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Αντίστοιχα o υγυπουργός προστασίας του πολίτη σημείωσε ότι έχει ενημερωθεί το Λιμενικό Σώμα και έχει πάρει ήδη εντολή και προχωρά σε αντίστοιχους ελέγχους σε όλους τους πορθμειακούς σταθμούς.

Όσον αφορά στα αεροδρόμια, στα λιμάνια, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και στα ΚΤΕΛ της χώρας, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μόνιμων κατοίκων προς τη φερόμενη βάση της Ε1 δήλωση της μόνιμης κατοικίας και χωρίς δυνατότητα επιστροφής μέχρι τη λήξη των γενικών μέτρων.

Εξαιρούνται αποκλειστικά, είπε, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφλείας καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό, το προσωπικό της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και το τεχνικό προσωπικό κρίσιμων υποδομών του κράτους.

Νωρίτερα, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε τον απολογισμό του 24ωρου για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊούστην Ελλάδα. Όπως είπε, τα νέα κρούσματα είναι 52 με τον συνολικό αριθμό να διαμορφώνεται πλέον σε 1884, ενώ τα θύματα του ιού έφτασαν τα 83, καθώς κατέληξαν ακόμη δύο συμπολίτες μας.  Από το σύνολο των θυμάτων του ιού, οι 23 είναι γυναίκες και οι 60 άνδρες, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας τους κυμαίνεται στα 74 έτη. Παράλληλα, 84 άτομα, με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη, παραμένουν διασωληνωμένα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), εκ των οποίων το 20% είναι γυναίκες. Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε επίσης ότι 14 άτομα έχουν βγει από την εντατική, ενώ μόνο στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» από τους 39 διασωληνωμένους, οι 17 έχουν αποσωληνωθεί και οι τέσσερις έχουν πάρει εξιτήριο.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρόστιμο 300,prostimo 300