Νέο βίντεο με τον ένοπλο αστυνομικό στην ΑΣΟΕΕ ⎯ Τι υποστήριξε ο ίδιος

Νέο βίντεο με τον αστυνομικό που οπλοφορούσε στην ΑΣΟΕΕ. Τι λέει ο ίδιος και τι το πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Νέο βίντεο ντοκουμέντο για το περιστατικό της Δευτέρας στην ΑΣΟΕΕ, όπου ένας αστυνομικός έβγαλε το υπηρεσιακό του όπλο εντός της σχολής, έδωσε στη δημοσιότητα ο Alpha απόψε.

Στο εν λόγω υλικό ο αστυνομικός φαίνεται

να κρατάει το όπλο του μπροστά από νεαρούς που ακούγεται να του φωνάζουν να βάλει το όπλο μέσα και να φύγει, ενώ ο αστυνομικός δηλώνει την ιδιότητά του και ακούγεται να λέει ότι θα χρησιμοποιήσει το όπλο.

«Έχω πάει και άλλες φορές στην ΑΣΟΕΕ ως ιδιώτης αλλά και τον τελευταίο καιρό ως αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ. Μου επιτέθηκαν, αναίτια, 30 άτομα, με έσυραν στο προαύλιο και άρχισαν να με χτυπάνε. Έβγαλα το όπλο μου για να μπορέσω να απεμπλακώ», φέρεται να ανέφερε από την πλευρά του ο αστυνομικός, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Τ/Σ.

Τι λέει το Πανεπιστήμιο

Νωρίτερα, «με αφορμή το αναφερόμενο περιστατικό εισόδου στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος αστυνομικού εκτός υπηρεσίας και πρόταξης όπλου σε ομάδα που τον καταδίωκε», το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την «παράνομη απειλή χρήσης οποιουδήποτε όπλου».

«Καταδικάζουμε την είσοδο κάθε είδους οπλοφόρων εντός των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος χωρίς νόμιμη αιτία, καθώς και την παράνομη απειλή χρήσης οποιουδήποτε όπλου. Τέτοιες συμπεριφορές είναι δυνατόν να προκαλέσουν ανεξέλεγκτες και ανεπιθύμητες καταστάσεις. Για το αναφερόμενο περιστατικό θα ενημερωθούν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, προκειμένου αυτές να προβούν στις νόμιμες ενέργειες.

Η προσπάθειά μας παραμένει διαρκής για τη διασφάλιση συνθηκών, εντός των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος, κατάλληλων για την εκπαίδευση και την έρευνα με ακαδημαϊκή ελευθερία και ασφάλεια για όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής μας κοινότητας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα έξω από την ΑΣΟΕΕ σημειώθηκαν νέα επεισόδια, όταν ομάδες νεαρών και ΜΑΤ συγκρούστηκαν έξω από το ΑΕΙ, με αποτέλεσμα να κλείσει μάλιστα για λίγη ώρα, και η Πατησίων. Ακολούθησε έφοδος των ΜΑΤ στη σχολή και προσαγωγές.

Keywords
Τυχαία Θέματα