«Ντε Γκρες»: Παύλος και Νικόλαος κατέθεσαν αίτηση στο Ληξιαρχείο Αθηνών

Οι Γλύξμπουργκ γίνονται «Ντε Γκρες» και ο Κυριάκος χαϊδεύει τη λαϊκή δεξιά.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, ο Παύλος και ο Νικόλαος υλοποίησαν την επιθυμία του πατέρα τους να ανακτήσει η οικογένειά τους την ελληνική ιθαγένεια, καταθέτωντας μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου τους, κατέθεσαν τη σχετική αίτηση στο Ληξιαρχείο Αθηνών.

Τελικά οι πληροφορίες που κυκλοφορούσαν από το πρωί σχετικά με το επίθετο που θα επέλεγαν

επιβεβαιώθηκαν, με τον Παύλο και τον Νικόλα να κάνουν αίτηση για το «ντε Γκρες», μια επιλογή που είχε κάνει το 2004 ο μακρινός θείος τους, και αξιόλογος συγγραφέας Μισέλ ντε Γκρες.

Συνολικά, δέκα μέλη της βασιλικής οικογένειας υπέγραψαν την αίτηση.

Υπενθυμίζεται ότι μερικές μέρες μετά την απώλεια του πατέρα τους οι Παύλος και Νικόλαος είχαν αναφερθεί στην επιθυμία τους να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια. «Το να σου αφαιρέσουν την ιθαγένεια είναι γραφειοκρατικό, το αν εγώ είμαι Έλληνας ή όχι, το ξέρω εγώ…» είχε δηλώσει ο Νικόλαος ενώ ο Παύλος είχε πει ότι «μπορώ να προσφέρω κι εγώ ως αυτός που είμαι, να προσφέρω στη χώρα μας».

Οι Γλύξμπουργκ γίνονται «Ντε Γκρες» και ο Κυριάκος χαϊδεύει τη λαϊκή δεξιά

Συνεχίζοντας τα ανοίγματα προς τα δεξιά της ΝΔ, μετά την αναγνώριση της επικινδυνότητας των υπηρεσιών των Ενστόλων, η κυβέρνηση παραχωρεί ελληνική ιθαγένεια στα παιδιά του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, Νικόλαο και Παύλο.

«Κλείνοντας το μάτι» στους δεξιούς ψηφοφόρους της ΝΔ, οι οποίοι, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, εμφανίζονται από προβληματισμένοι ως απογοητευμένοι με την κυβερνητική παράταξη, το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε να δώσει το πράσινο φως προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες. Μάλιστα, της νομικής διευθέτησης του ζητήματος επιλαμβάνεται ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης. Χθες, ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι οι δύο γιοί του τέως βασιλιά «έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν, κατά νόμο το επώνυμο, το οποίο είναι στοιχείο της προσωπικότητας.

Ο κ. Βορίδης παραδέχθηκε ότι το μόνο, όπως είπε, θέμα που υπάρχει με τη συγκεκριμένη οικογένεια είναι ότι είναι δύο «βασιλικές» οικογένειες οι οποίες δεν έχουν επώνυμο, οι άλλες έχουν. Π.Χ. στην Αγγλία η βασιλική οικογένεια έχει επώνυμο. Αυτή η συγκεκριμένη δεν έχει.

«Επομένως, από τη στιγμή που μιλάμε για πολιτογράφηση υπάρχει ένα ζήτημα ταυτοποίησης. Παύλος του Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας φαντάζομαι ότι υπάρχει και άλλος. Σε άλλα Συντάγματα αναγνωρίζονται οι τίτλοι ευγενείας. Εδώ εκ του Συντάγματος έχουμε απαγόρευση των τίτλων ευγενείας. Άρα η πρόσληψη του επωνύμου είναι στοιχείο της ταυτότητας του ατόμου», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα