«Οι μηχανοδηγοί έκαναν το καθήκον τους» ανακοίνωσε η Hellenic Train μετά την εισαγγελική παρέμβαση

Ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό με την παρ' ολίγο σύγκρουση των τρένων του προαστιακού εξέδωσε η Hellenic Train.«Βρισκόμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς για την πλήρη διαλεύκανση όλων των πτυχών του συμβάντος» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Hellenic Train για το περιστατικό που σημειώθηκε το…

Το χρονικό του περιστατικού

Υπενθυμίζεται ότι, το πρωί της Παρασκευής αποφεύχθηκε παραλίγο μια νέα

σιδηροδρομική τραγωδία, καθώς υπήρξε κίνδυνος μετωπικής σύγκρουση στις ράγες μεταξύ δύο τρένων του Προαστιακού Σιδηροδρόμου.

Οι συρμοί σταμάτησαν λίγο πριν συγκρουστούν σε απόσταση περίπου 500 μέτρων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η τηλεδιοίκηση του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών άφησε τους δύο συρμούς να κινηθούν σε αντίθετη κατεύθυνση σε μονή γραμμή, δηλαδή σε πορεία σύγκρουσης με ταχύτητα 60 χιλιομέτρων την ώρα.

Πιο αναλυτικά, ξεκίνησε η αμαξοστοιχία από τον Σταθμό Αθηνών με προορισμό το αεροδρόμιο ενώ την ίδια ώρα δόθηκε εντολή από τον Σταθμάρχη στον ΣΚΑ (Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών) σε άλλη αμαξοστοιχία να ξεκινήσει με κατεύθυνση την Αθήνα, προερχόμενη από το Κιάτο.

Όταν το περιστατικό έληξε ενημερώθηκε η διοίκηση του ΟΣΕ και έχει δοθεί εντολή διενέργειας πορίσματος για να εξακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό.

Ο σταθμάρχης που έδωσε την εντολή εκκίνησης τέθηκε σε αργία.

Εισαγγελική παρέμβαση για την παραλίγο σύγκρουση δυο τρένων

Εισαγγελική έρευνα για τα αίτια της παρ’ ολίγον σύγκρουσης τρένων του Προαστιακού, κοντά στο σταθμό των Αγίων Αναργύρων, διέταξαν οι αρμόδιες Αρχές.

Ειδικότερα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το περιστατικό στις γραμμές του Προαστιακού, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραγωδία.

Βάσει πληροφοριών, οι εισαγγελικές Αρχές πρόκειται να εξετάσουν κατά ποσό μπορεί να υφίστανται ποινικές ευθύνες, οι οποίες να σχετίζονται ιδίως με το αδίκημα των επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς.

Την έρευνα πρόκειται να αναλάβει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, υπό την εποπτεία εισαγγελέα. Μεταξύ των ενεργειών που αναμένεται να γίνουν, είναι η λήψη καταθέσεων, η αναζήτηση των επικοινωνιών των δύο τρένων, ενώ αναμένεται να παραγγελθεί και η σύνταξη σχετικών πορισμάτων από τον ΟΣΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα