Οικονόμου: Θα ανακοινώναμε την ανταλλαγή των τεθωρακισμένων όταν θα έρχονταν τα καινούρια

Τι απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου για το γεγονός ότι μάθαμε σχετικά με την ανταλλαγή των τεθωρακισμένων ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία από τον Όλαφ Σολτς.Τους λόγους για τους οποίους δεν ανακοινώθηκε από την ελληνική πλευρά, αλλά από τον καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, η συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία για την ανταλλαγή των…

Ελληνοτουρκικά

Σε ό,τι αφορά στην Τουρκία σημείωσε ότι είναι απόλυτη η θέση του πρωθυπουργού

ότι δεν μπορεί να υπάρχουν ίσες αποστάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και αυτό διατυπώθηκε τόσο στις ΗΠΑ και τους εταίρους όσο και στην χτεσινή συνάντηση με τον Γερμανό καγκελάριο.

«Δεν είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνεται η Γερμανία το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η Τουρκία και τις απειλές σε βάρος της χώρας μας» είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ότι η χώρα με αυτοπεποίθηση θα αντιμετωπίσει και αυτή την φορά την τουρκική κλιμάκωση της έντασης, επειδή έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, έχουμε ισχυρές συμμαχίες και συμφωνίες και έχουμε ενισχύσει την αποτρεπιτκή ικανότητα της χώρας.

Πρόσθεσε ότι οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για όλα τα δεδομένα. «Αποδομούμε όλους τους λεονταρισμούς και τον παραλογισμό της Τουρκίας, τα αντανακλαστικά της χώρας είναι πάντα ενεργοποιημένα» είπε.

Διευκρίνισε πάντως ότι δεν πρέπει να δοθεί η αίσθηση ότι είμαστε σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού, αλλά ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρας και παράγων σταθερόττηας στην περιοχή.

Ακρίβεια

Για την ακρίβεια είπε ότι είναι εξωγενείς οι αιτίες, ότι το πρόβλημα το αντιμετωπίζει όλος ο πλανήτης, και η κυβέρνηση έχει σχέδιο. Για την αύξηση στις τιμές των καυσίμων είπε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί το θέμα, αλλά «είμαστε υποχρεωμένοι να παρακολουθούμε και τα όρια των δημοσιονομικών αντοχών».

Εκλογές

Για τις εκλογές είπε ότι η κυβέρνηση δεν αναλώνεται σε τακτικισμούς και πως εκλογές θα γίνουν το 2023.

Keywords
Τυχαία Θέματα