Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Με 8 μετάλλια επιστρέφει η Ελλάδα – Η 4η καλύτερη επίδοση στην ιστορία της

Θετικό πρόσημο έχει η παρουσία της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, που διοργανώθηκαν στο Παρίσι.Οι 33οι Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες ολοκληρώνονται την Κυριακή (11/8) στο Παρίσι και η Ελλάδα κατέκτησε 8 μετάλλια στη διοργάνωση, από τα οποία
το ένα χρυσό, το ένα αργυρό και τα…

Εξαιρετική επίδοση είχαν τα πληρώματα της κωπηλασίας αφού και τα τέσσερα προκρίθηκαν στον τελικό. Με μετάλλιο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 επέστρεψαν ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου και ο Πέτρος Γκαϊδατζής στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών, καθώς και η Ζωή Φίτσιου με τη Μιλένα Κοντού στο αντίστοιχο γυναικείο αγώνισμα.

Από δύο μαχητικά αθλήματα, το τζούντο και την πάλη, προήλθαν άλλα δύο χάλκινα μετάλλια για την Team Hellas στο Παρίσι, αφού ο Θοδωρής Τσελίδης και ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ, αντίστοιχα, ανέβηκαν στο βάθρο μέσω της διαδικασίας των ρεπεσάζ.

Ο Εμμανουήλ Καραλής, που – μαζί με την Ευαγγελία Πλατανιώτη – θα είναι ο σημαιοφόρος της Ελλάδας στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, με άλμα στα 5,90 μ. κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο επί κοντώ ανδρών. Επίσης, ο Λευτέρης Πετρούνιας πήρε το τρίτο συνεχόμενο ολυμπιακό του μετάλλιο – χάλκινο αυτή τη φορά – στους κρίκους της ενόργανης γυμναστικής.

Μια ανάσα από διψήφιο αριθμό μεταλλίων

Επισημαίνεται ότι πρόκειται για την τέταρτη καλύτερη συγκομιδή μεταλλίων σε Ολυμπιακούς Αγώνες στην ιστορία της Ελλάδας – μαζί με τη διοργάνωση στην Ατλάντα (1996), όταν η χώρα μας είχε κατακτήσει και πάλι 8 μετάλλια (4 χρυσά – 4 αργυρά). Ακόμα, στο Παρίσι, η Ελλάδα πήρε τα περισσότερα χάλκινα μετάλλια στην ιστορία της (6) σε μία και μόνη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Για την ιστορία, η Ελλάδα έχει κατακτήσει τα περισσότερα μετάλλια (47) σε μία διοργάνωση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896. Η δεύτερη καλύτερη επίδοση καταγράφηκε – και πάλι – στην Αθήνα το 2004, με 16 μετάλλια. Τέλος, με 13 μετάλλια είχε επιστρέψει από το Σίδνεϊ η ελληνική ολυμπιακή ομάδα το 2000.

Keywords
Τυχαία Θέματα