Πανελλήνιες 2020: Tι αλλάζει στη διαδικασία βαθμολόγησης

Ποιες αλλαγές στη διαδικασία διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων προβλέπονται σε απόφαση της υπουργού Παιδείας. Δείτε το ΦΕΚ.

Αλλαγές στη διαδικασία διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2020, προβλέπει απόφαση της υπουργού Παιδείας Νίκη Κεραμέως, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της

Κυβέρνησης.

Με την εν λόγω απόφαση τροποποιείται προηγούμενη ρύθμιση ως εξής: «Τα γραπτά δοκίμια, πριν παραδοθούν στους βαθμολογητές για βαθμολόγηση, αναμειγνύονται τυχαία ενώπιον μελών της Επιτροπής, τοποθετούνται σε φακέλους ανά 30 και παραδίδονται στους βαθμολογητές για βαθμολόγηση».

Επιπλέον, η Επιτροπή του Βαθμολογικού Κέντρου μεριμνά για την κάλυψη με αδιαφανές χαρτί του βαθμού του πρώτου βαθμολογητή/τριας, την τυχαία ανάμειξη των γραπτών και την τοποθέτηση τους σε φακέλους ανά 30, τους οποίους παραδίδει σε δεύτερο βαθμολογητή/τρια που υποδεικνύεται από τον/την Πρόεδρο του Β.Κ.

Αξίζει να σημειωθεί πως «οι εκπαιδευτικοί Δ.Ε. της Διεύθυνσης στην οποία εδρεύει το Βαθμολογικό Κέντρο, οι οποίοι δίδαξαν το οικείο μάθημα, για ένα τουλάχιστον έτος την τελευταία τριετία, εφόσον ορισθούν από τον/την Πρόεδρο του οικείου Β.Κ., υποχρεούνται να συμμετάσχουν στη βαθμολόγηση γραπτών, είτε για την πρώτη είτε για τη δεύτερη βαθμολόγηση, ο αριθμός των οποίων δεν μπορεί να είναι μικρότερος των εξήντα (60)».

Επίσης «με όμοια απόφαση ο πρόεδρος του Β.Κ. ορίζει τους αναγκαίους βαθμολογητές των γραπτών κάθε μαθήματος, οι οποίοι είναι εκπαιδευτικοί Δ.Ε. της οικείας ή όμορης Δ/νσης και κατά προτεραιότητα από αυτούς που έχουν διδάξει το οικείο μάθημα στην τελευταία τάξη του ΓΕΛ για ένα τουλάχιστον σχολικό έτος κατά την τελευταία τριετία. Ειδικότερα, οι εκπαιδευτικοί Δ.Ε. της Διεύθυνσης στην οποία εδρεύει το Β.Κ., οι οποίοι δίδαξαν το οικείο μάθημα, για ένα τουλάχιστον έτος την τελευταία τριετία, εφόσον ορισθούν από τον/την Πρόεδρο του οικείου Β.Κ., υποχρεούνται να συμμετάσχουν στη βαθμολόγηση γραπτών, είτε για την πρώτη είτε για τη δεύτερη βαθμολόγηση, ο αριθμός των οποίων δεν μπορεί να είναι μικρότερος των εξήντα (60)».

Τέλος, «σε περίπτωση αδυναμίας εύρεσης επαρκούς αριθμού εκπαιδευτικών είτε για το παλαιό είτε για το νέο σύστημα, ως (ανα)βαθμολογητές μπορούν εναλλακτικά να ορίζονται εκπαιδευτικοί, κατά προτεραιότητα με διδακτική εμπειρία κατά την τελευταία τριετία στο αντίστοιχο πανελλαδικό μάθημα του άλλου συστήματος».

Διαβάστε ΕΔΩ το ΦΕΚ.
Keywords
Τυχαία Θέματα