Παραμένει στην Τουλουπάκη η υπόθεση της Novartis

Στα χέρια της Ελ. Τουλουπάκη παραμένει η υπόθεση της Novartis - Απορρίφθηκε στο σύνολο της από την Ολομέλεια εφετών η πρόταση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα

Με μεγάλη πλειοψηφία και οριακή απαρτία η Ολομέλεια Εφετών αρνήθηκε την ανάθεση της υπόθεσης της Novartis σε Εφέτη Ειδικό Ανακριτή κρίνοντας ουσιαστικά ότι οι χειρισμοί για τη διερεύνηση των πρακτικών της φαρμακοβιομηχανίας

από την Εισαγγελία και τις Ανακρίτριες Διαφθοράς «έχουν καλώς».

Με παρόντες τους 112 από τους 307 εφέτες, η Ολομέλεια απέρριψε το αίτημα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα για την ανάθεση της μεγάλης υπόθεσης σε εφέτη ανακριτή. Με πλειοψηφία 69 εφετών το Σώμα δέχθηκε πως δεν χρειάζεται η αλλαγή σκυτάλης στην έρευνα, έναντι 40 που τάχθηκαν υπέρ της άποψης του κ. Πλιώτα και 3 που ψήφισαν λευκό.

Η άποψη της πλειοψηφίας έκρινε πως η δικογραφία θα πρέπει να παραμείνει στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και η κύρια ανάκριση στους ανακριτές κατά της Αιαφθοράς. διότι η έρευνα ήδη διενεργείται 3 χρόνια και έχει ήδη προχωρήσει αρκετά. Συγκεκριμένα όπως αναφέρθηκε στην Ολομέλεια: ήδη 5 δικογραφίες βρίσκονται στην ανάκριση με τις ανακρίτριες Διαφθοράς να έχουν επεξεργαστεί μεγάλο όγκο της δικογραφίας. Το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν καλέσει σε απολογίες, ούτε ακόμη και για την πρώτη δικογραφία που έφτασε στα χέρια τους με την άσκηση ποινικής δίωξης στον κ.Φρουζη, αιτιολογήθηκε από τους εφέτες καθώς λείπουν στοιχεία τα οποία οι ανακρίτριες αναμένουν από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Όσον αφορά την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, σύμφωνα με την πλειοψηφία της Ολομέλειας, η τελευταία ποινική δίωξη που ασκήθηκε από την Εισαγγελία ήταν 14-6-2019 και δεν έχει παρέλθει από τότε μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι δυο ανακρίτριες χαρακτηρίστηκαν από τους εφέτες ικανότατες στο έργο τους.

Κάνοντας αποτίμηση του έως τώρα έργου της Εισαγγελίας Διαφθοράς τονίστηκε ότι ήδη έχουν τεθεί 7 υποθέσεις στο αρχείο, έχει ασκηθεί δίωξη σε ένα πολιτικό πρόσωπο και απομένουν προς έρευνα 4 δικογραφίες.

Κατά την άποψη της μειοψηφίας, η δικογραφία θα έπρεπε να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή λόγω σπουδαιότητας της υπόθεσης, καθώς είναι πολύπλοκη με διεθνή αντίκτυπο και προεκτάσεις, συνέχεται με την αναγκαία λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών, έχει απασχολήσει τη Βουλή και τον Τύπο, έχει λάβει ευρεία δημοσιότητα που αναζωπυρώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με αναφορά και σε πολιτικά πρόσωπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο έγγραφο φωτιά για τη Novartis ανατρέπει την υπόθεση με το FBI

Keywords
Τυχαία Θέματα