Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αργυρό μετάλλιο ο Αντώνης Τσαπατάκης στα 100 μ. πρόσθιο SB4 (βίντεο)

Μετά το χάλκινο στο Τόκιο, ο Αντώνης Τσαπατάκης πήρε το αργυρό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.Ο Αντώνης Τσαπατάκης κατέκτησε, το βράδυ της Δευτέρας (2/9), το αργυρό μετάλλιο στα 100 μ. πρόσθιο SB4 της παρα-κολύμβησης, κατά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 που γίνονται στο Παρίσι. Συγκεκριμένα, ο…

Αντώνης Τσαπατάκης: «Δεν μπορώ να τα παρατάω»

Μετά την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024, ο Αντώνης Τσαπατάκης

δήλωσε πως «δεν μπορεί να τα παρατάει».

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο Αντώνης Τσαπατάκης είπε: «Λοιπόν, μία δήλωση. Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα που θα παραδεχθώ ότι κάτι δεν το μπορώ, δεν μπορώ να τα παρατάω. Μετά από 15 χρόνια που ασχολούμαι ως αθλητής ΑΜΕΑ ξανά, δεν τα παράτησα καμία φορά. Σήμερα είναι ακόμα μία ημέρα και θα υπάρξουν πολλές περισσότερες. Τα καταφέραμε!».

Επτά μετάλλια για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024

«Βρέχει» μετάλλια για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024, στο Παρίσι, αφού πλέον η Ελλάδα μετρά επτά μετάλλια στη διοργάνωση. Αναλυτικά, η Ελλάδα έχει κατακτήσει επτά μετάλλια σε τέσσερα αθλήματα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 του Παρισιού – ένα στο μπότσια, τρία στον παρα-στίβο, δύο στο παρα-τάε κβον ντο και ένα στην παρα-κολύμβηση.

Επισημαίνεται ότι η Χριστίνα Γκέντζου πήρε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία -65 κιλών γυναικών (Κ44) του παρα-τάε κβον ντο, μάλιστα το ίδιο μετάλλιο κατέκτησε και η Ελένη Παπασταματοπούλου στο ίδιο άθλημα, αλλά στην κατηγορία +65 κιλών (Κ44).

Στο άθλημα του παρα-στίβου, η Λήδα-Μαρία Μανθοπούλου κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 100 μ. γυναικών (Τ38). Επίσης, αργυρό ήταν και το μετάλλιο που πήρε ο Αθανάσιος Κωνσταντινίδης στη ρίψη κορύνας ανδρών (F32), ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Κωνσταντίνος Τζούνης στη δισκοβολία ανδρών (F56).

Ιστορία «έγραψε» ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης αφού το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στο μπότσια ανδρών (BC3), έχοντας ως ramp operator την Κατερίνα Πατρώνη, ήταν το έβδομο μετάλλιό του σε Παραολυμπιακούς Αγώνες – από τη διοργάνωση των Παραολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου (2008) και μετά. Ο Αντώνης Τσαπατάκης πρόσθεσε, πλέον, το όνομά του στη λίστα των Ελλήνων μεταλλιούχων παρα-αθλητών στη διοργάνωση του Παρισιού, με το αργυρό μετάλλιο που πήρε στα 100 μ. πρόσθιο SB4 της παρα-κολύμβησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα