Πάσχα: Νέα μέτρα και έλεγχοι σε πυλωτές, facebook και ταράτσες, τα μπλόκα στους δρόμους

Από σήμερα ξεκινούν τα αυστηρά μέτρα της Αστυνομίας για την απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ θα κλιμακωθούν μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα. Στο στόχαστρο οι μετακινήσεις, οι ταράτσες, οι πυλωτές, οι αυλές, αλλά και το facebook

Ξεκινούν σήμερα οι αυστηροί έλεγχοι σε εθνικές οδούς, παραδρόμους και σταθμούς ΚΤΕΛ για να σταματήσουν όσοι επιχειρήσουν να μετακινηθούν από την Αττική στα

εξοχικά τους.

Μάλιστα το σχέδιο προβλέπει περιπολίες έξω από ιερούς ναούς, ακόμη και έλεγχος αναρτήσεων στο facebook για καλέσματα σε εκκλησίες...

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα γλέντια σε πιλοτές, ταράτσες και αυλές. Η Αστυνομία σε όλη τη χώρα θα πραγματοποιεί περιπολίες και όπου διαπιστώνει ότι υπάρχουν τέτοια γλέντια θα επεμβαίνει άμεσα.

«Γίνεται πολύ συζήτηση και φτάνουν πολλά ερωτήματα για το τι ισχύει την ημέρα του Πάσχα. Ισχύει ότι και για τις υπόλοιπες ημέρες. Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις σε μέρες, δεν ξέρει από γιορτές ούτε εάν είναι Πάσχα ή όχι. Ισχύουν λοιπόν όλα τα μέτρα που έχουμε πάρει στο ακέραιο. Οι μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο για πολύ συγκεκριμμένους λόγους, στους οποίους δεν περιλαμβάνονται οι μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων την Ανάσταση ή την Κυριακή του Πάσχα», επεσήμανε κατά την ενημέρωση της Μεγάλης Τετάρτης  ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως τόνισε «θα περάσουμε το Πάσχα στο σπίτι, το αρνί θα το ψήσουμε στο φούρνο. Θα πάμε φυσικά για γλυκά στο ζαχαροπλαστείο και στον φούρνο της γειτονιάς. Μη θέσουμε σε κίνδυνο τη ζωή των ηλικιωμένων. Έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας. Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει κούραση. Το μόνο μας μέλημα ειναι πώς θα τηρήσουμε τα μέτρα».

Ερωτηθείς για το αν θα παρέμβει η Αστυνομία σε πυλωτές και ταράστες είπε πως σε κάθε περίπτωση η Αστυνομία θα κάνει ελέγχους και θα πέσουν πρόστιμα:

«Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο. Οποιαδήποτε παρέκκλιση μπορεί να μας φέρει πολλές εβδομάδες πίσω. Ο συγχρωτισμός σε ταράτσες και αυλές εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους» τόνισε και επανέλαβε ότι δεν υπάρχει επιλογή στο 13033 για επίσκεψη σε φίλους.

«Στο 13033 δεν αλλάζει κάτι και στέλνουμε για φαρμακεία, νοσοκομεία, σωματική άσκηση και φροντίδα ανθρώπων που το χρειάζονται. Είναι απαραίτητο να συνεχίσουν οι συμπολίτες να υποστηρίζουν τις προσπάθειες της Πολιτείας».

Keywords
Τυχαία Θέματα