Πρόεδρος ΔΟΕ: «Αποστολή των Ολυμπιακών Αγώνων είναι ο ειρηνικός ανταγωνισμός»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, μίλησε κατά την διάρκεια της τελετής έναρξης των 24ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.«Καλωσορίσατε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες
Πεκίνο 2022. Σε όλους τους Κινέζους φίλους μας: καλή χρονιά. Ευτυχισμένο το νέο έτος! Τις καλύτερες ευχές για το έτος της Τίγρης! Η φετινή χρονιά…

Ο Γερμανός πρόεδρος έστειλε μήνυμα ενότητας προς όλους, συμπληρώνοντας:

«Εσείς οι αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων, θα δείξετε πώς θα ήταν ο κόσμος, αν όλοι σεβόμαστε τους ίδιους κανόνες και ο ένας τον άλλον. Τις επόμενες δύο εβδομάδες θα διαγωνιστείτε μεταξύ σας για το υψηλότερο έπαθλο. Ταυτόχρονα, θα ζήσετε ειρηνικά μαζί κάτω από μια στέγη στο Ολυμπιακό Χωριό.

Εκεί δεν θα υπάρχουν διακρίσεις για οποιονδήποτε λόγο. Στον εύθραυστο κόσμο μας, όπου ο διχασμός, οι συγκρούσεις και η δυσπιστία αυξάνονται, δείχνουμε στον κόσμο: ναι, είναι δυνατόν να είμαστε σκληροί αντίπαλοι, ενώ ταυτόχρονα να ζούμε μαζί ειρηνικά και με σεβασμό.

Αυτή είναι η αποστολή των Ολυμπιακών Αγώνων: να μας φέρει κοντά σε ειρηνικό ανταγωνισμό. Χτίζοντας πάντα γέφυρες, ποτέ υψώνοντας τοίχους. Ενώνοντας την ανθρωπότητα σε όλη μας την ποικιλομορφία.

Αυτή η αποστολή υποστηρίζεται σθεναρά από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Ενέκρινε το ψήφισμα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας με συναίνεση και των 193 κρατών μελών του ΟΗΕ. Το ψήφισμα αναφέρει ρητά εσάς, τους Ολυμπιακούς αθλητές, ότι καλωσορίζετε τον τρόπο με τον οποίο προάγετε την Ειρήνη και την ανθρώπινη κατανόηση μέσω του Ολυμπιακού ιδεώδους.

Σε αυτό το Ολυμπιακό πνεύμα ειρήνης, απευθύνω έκκληση σε όλες τις πολιτικές αρχές σε όλο τον κόσμο: τηρήστε τη δέσμευσή σας σε αυτήν την Ολυμπιακή Εκεχειρία. Δώστε στην Ειρήνη μια ευκαιρία. Αγαπητοί αθλητές, είμαστε όλοι μαζί σας. Όλοι σας στηρίζουμε. Όλοι σας επευφημούμε», κατέληξε ο Μπαχ, καλώντας στη συνέχεια τον Κινέζο Πρόεδρο, Σι Τζινπίνγκ, να κηρύξει την έναρξη των Αγώνων, όπως και συνέβη.

Keywords
Τυχαία Θέματα