Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Δεν θα κλείνουν επιχειρήσεις και σχολεία αν υπάρχει κρούσμα

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας είπε στον ΣΚΑΪ, ότι δεν θα κλείνουν σε ύπαρξη κρούσματος οι σχολικές μονάδες και οι επιχειρήσεις.

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, πρόεδρος του ΕΟΔΥ, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ, πως δεν θα κλείνουν οι επιχειρήσεις και τα σχολεία, αν διαπιστωθεί η ύπαρξη κρούσματος. Επίσης, είπε ότι «αναμένουμε μια αύξηση κρουσμάτων και θα την επιτηρούμε για να δούμε

πως πηγαίνουν και τα μέτρα και να τα παρακολουθούμε. Δεν σημαίνει ότι με ένα κρούσμα θα κλείνουμε μια ολόκληρη επιχείρηση ή ένα ολόκληρο σχολείο».

Μάλιστα, σημείωσε ότι η απόφαση για επαναλειτουργία αρχικά της Γ Λυκείου και των υπόλοιπων βαθμίδων της Β΄θμιας εκπαίδευσης, ελήφθη ομόφωνα από την επιτροπή των ειδικών.

Παράλληλα, μίλησε για τα τεστ για τον κορονοϊό και ξεκαθάρισε πως δεν θα πραγματοποιούνται κατ΄οίκον από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Έτσι, όπως ανέφερε ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, οι τρεις πυλώνες του σχεδίου του ΕΟΔΥ είναι:

Προστασία των ευπαθών ομάδων και των κλειστών δομώνΣυλλογή στοιχείων από όλη τη χώραΕνίσχυση της ιχνηλάτησης σε όλη τη χώρα

Επιπλέον, έχει πενταπλασιαστεί η δυναμική της Ελλάδας για τα μοριακά τεστ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ. Ακόμη, σύντομα θα ενταχθούν στο «οπλοστάσιο» του ΕΟΔΥ και τα τεστ αντισωμάτων.

Ταυτόχρονα, καθημερινά υπάρχει η δυνατότητα για 5.500 τεστ, ενώ τα αποτελέσματα θα μπορούν να βγουν σε 24 ώρες.

«Η πάνινη μάσκα προστατεύει», απάντησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ σε σχετική ερώτηση και τόνισε πως σχετικές έρευνες επιβεβαιώνουν τη συγκεκριμένη διαπίστωση.

Διαβάστε ακόμη:

Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα

Μετακινήσεις: Τι επιτρέπεται από τη Δευτέρα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα

Πότε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

Πώς και ποιοι θα πληρωθούν επίδομα τον Μάιο

Τι ώρα ανοίγουν και τι ώρα κλείνουν τα καταστήματα - Το ωράριο για τα εμπορικά

Keywords
Τυχαία Θέματα