Στέφανος Τσιτσιπάς: Απαντά για τα Harrods και το εμβόλιο του κορονοϊού

Καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου ήταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς το βράδυ της ΠέμπτηςΓια την αφοσίωσή του στο τένις, τον πατέρα του, τις ατάκες που σχολιάστηκαν αλλά και για την κόντρα με τον Νικ Κύργιο μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε μια εκ βαθέων…

Αναφορικά με την αφοσίωσή του στο τένις, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανέφερε πως «είναι η δουλειά που βάζω καθημερινά και υπάρχει μεγάλος βαθμός δυσκολίας. Η γυμναστική είναι πολύ σημαντικό μέρος της δουλειάς που έχω επιλέξει. Βελτιώνω συνεχώς την τεχνική μου αλλά σε αυτό το άθλημα δεν υπάρχουν

όρια. Άμα χρειαστεί να μείνεις 6 ώρες στον αγώνα, πρέπει να είσαι σαν μηχανή. Και για αυτό βάζεις πολλή δουλειά καθημερινά» εξήγησε.

«Τα τελευταία χρόνια η σχέση με τον πατέρα μου έχει γίνει ένα κοκτέιλ»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στη σχέση με τον πατέρα του μετά και από τα διάφορα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας με τα ξεσπάσματά του και τις φωνές προς αυτόν.

«Τα τελευταία χρόνια η σχέση με τον πατέρα μου έχει μπερδευτεί, έχει γίνει ένα κοκτέιλ. Έχει γίνει πιο επαγγελματική παρά πατρική και προσπαθώ να το επαναφέρω και φυσικά με το πρόσφατο ταξίδι μας στην Ισλανδία ήταν κάτι το οποίο προσωπικά εγώ το ήθελα πάρα πολύ, να είμαι με την οικογένεια μου και να ταξιδέψουμε κάπου που να είναι εκτός… τένις, κάτι που δεν κατάφερα να κάνω, διότι με το πού φτάσαμε στην Ισλανδία βρήκε κατευθείαν τα indoor courts να πάει να παίξει με τον αδελφό μου. Είμαι ευγνώμων που και οι δύο γονείς μου είναι μέσα στο άθλημα» τόνισε ο διεθνής τενίστας.

Στην εκπομπή μίλησε και ο πατέρας του Στέφανου, ο οποίος όπως είπε γνωρίζει τον εκρηκτικό χαρακτήρα του γιου του και τα ξεσπάσματά του και είναι λογικό να υπάρχουν τριβές ανάμεσα στον αθλητή και τον προπονητή.

«Είναι φυσικό μερικές φορές να υπάρχουν τριβές ανάμεσα στον αθλητή και τον προπονητή, γιατί σε αυτό το άθλημα υπάρχουν τόσο πολλές απαιτήσεις… υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου για να βελτιωθείς έστω και λίγο προκειμένου να φτάσεις στην κορυφή και να παραμείνεις εκεί. Άρα πολλές φορές υπάρχει δυσκολία στην κατανόηση του τι συμβαίνει στο γήπεδο του τένις. Πώς μπορούμε να φέρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε, πώς μπορούμε να ανεβάσουμε την αθλητική μας απόδοση. Εκεί φυσικά ο προπονητής θα προσπαθεί να αφουγκραστεί και να βρει αυτές τις λεπτομέρειες και να βάλει την επιστημονική γνώση πίσω από την δουλειά, πολλές φορές δεν είναι εύκολο να πείσει τον παίκτη να συγκεντρωθεί και να πειθαρχήσει ώστε να γίνει αυτή η δουλειά» είπε ο Απόστολος Τσιτσιπάς.

Σχετικά με τα ξεσπάσματα του Στέφανου, απάντησε: Είναι φυσικό να πικραίνεσαι, όμως γνωρίζω τον χαρακτήρα του Στέφανου, έχει αναλάβει πολλές ευθύνες στη ζωή του από πολύ μικρός, έχει αγαπήσει αυτές τις ευθύνες. Νομίζω ότι δεν είναι εύκολο σε πολύ μικρή ηλικία να αγαπήσεις αυτές τις ευθύνες και να πάρεις το βάρος μιας ολόκληρης οικογένειας. Ο Στέφανος το καταφέρνει και πραγματικά είναι εντυπωσιακό. Το κομμάτι που ίσως να με δυσαρεστεί, όταν έρχονται αυτές οι στιγμές είναι το γεγονός ότι επηρεάζεται ο αγώνας. Γιατί σε αυτές τις στιγμές χρειάζεται το 100% της συγκέντρωσής του προκειμένου να ξεπεράσει αυτά τα προβλήματα. Γιατί το παν στο τένις, αλλά και στην ζωή είναι να αναζητάς τις λύσεις».

«Έφαγα πολύ ξύλο για τα Harrods»

Φυσικά από τη συνέντευξη δεν θα μπορούσε να λείπουν τα σχόλια του Στέφανου που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, όπως για τα Harrods αλλά και γενικότερα η σχέση του με τα social media. «Εφαγα πολύ ''ξύλο'' για τα Harrods, αλλά δεν με πειράζει» παραδέχτηκε ο Έλληνας τενίστας και εξήγησε τη σχέση του με τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

«Είχα την ευκαιρία να πάω για πρώτη φορά στο Λονδίνο και να πάω στο Harrods και σκεφτόμουν, άμα χτιστεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα πόσες πολλές δουλειές μπορούν να προσφερθούν σε ανθρώπους που δεν έχουν δουλειά αυτή τη στιγμή; Και είναι ένας “μαγνήτης” για τον τουρισμό ειδικά το καλοκαίρι που έχουμε τόσους πολλούς τουρίστες. Θα ήταν μια καταπληκτική ιδέα άμα φτιάχναμε κάτι παρόμοιο στην Ελλάδα και φυσικά “έφαγα ξύλο” αλλά δεν με πειράζει γιατί, όπως ξέρω, αυτό που μετράει στο τέλος της ημέρας είναι η πρόθεση που είχα» πρόσθεσε ο Έλληνας τενίστας.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ρωτήθηκε και για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και αφού διευκρίνισε ότι δεν ήταν ποτέ κατά συμπλήρωσε ότι το έχει κάνει.

«Εκεί που έγινε η παρεξήγηση ήταν όταν με ρώτησε ένας δημοσιογράφος για το εμβόλιο και έγινε παρεξήγηση με αυτό που απάντησα "αυτή τη στιγμή το εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό και δεν μας έχει πει κανείς ότι πρέπει να το κάνουμε οπότε εγώ περιμένω μέχρι να μας δώσει το ΟΚ η ATP”. Επίσης, υπήρξαν κουβέντες πριν ξεκινήσει το εμβόλιο ότι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε αθλητές. Οπότε είχα μια ανησυχία πάνω σε αυτό γιατί δεν ήξερα τι αντίδραση θα προκαλέσει σε μένα», διευκρίνησε.

«Ο Νικ Κύργιος έκανε τα καραγκιοζιλίκια του»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε και στα διαλείμματα για τουαλέτα κατά τη διάρκεια των αγώνων, για τα οποία έχει κατηγορηθεί από συναθλητές και οπαδούς, και απάντησε ότι «ήταν μία περίεργη στιγμή στην καριέρα μου αλλά και αστεία ταυτόχρονα γιατί ο κόσμος το πήρε σοβαρά. Κατάφερα και έδειξα στην ATP πώς τα επιτρέπει, δεν έκανα καμία παρανομία. Τους έστειλα και γράμμα και το συζήτησα και έκαναν έναν κανόνα που είναι σε βάση αυτή τη στιγμή. Πρόσφερα και έναν κανόνα στην ΑΤΡ. Ο λόγος που πήγαινα ήταν η υγρασία. Ιδρώνω πολύ όταν παίζω και ειδικά άμα κάνει ζέστη».

Στην ερώτηση, τέλος, αν έχει φίλους από τον χώρο του τένις ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε ειδική αναφορά στον Νικ Κύργιος λέγοντας: «Είχα φτιάξει μία ωραία φιλία με τον Ντόμινικ Τιμ, αλλά τραυματίστηκε τώρα. Όταν βρισκόμαστε περνάμε πολύ ωραία μαζί. Είναι πολύ φιλικός, μου αρέσει ο χαρακτήρας του και η προσωπικότητά του. Με τον (Νικ) Κύργιο τα χάλασε μόνος του, εγώ προσπαθούσα να παίξω τένις. Ήθελε να δημιουργήσει προβλήματα και έκανε τα “καραγκιοζιλίκια” του».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Στέφανος Τσιτσιπάς, Απαντά, Harrods,stefanos tsitsipas, apanta, Harrods