Στο 3% ανέβηκε πάλι ο πληθωρισμός - Νέες αυξήσεις τον Σεπτέμβριο σε καφέ και κακάο

«Βουλιάζει» στην ακρίβεια ο οικογενειακός προϋπολογισμός. Έρχονται κι άλλες αυξήσεις. «Με παρακάλια δεν πέφτουν οι τιμές».Χρυσό μετάλλιο στην… ακρίβεια παίρνει η χώρα μας, καθώς βασικά αγαθά παραμένουν απλησίαστα για πολλά νοικοκυριά, ενώ ο πληθωρισμός επέστρεψε στην ανοδική του πορεία. Ειδικότερα, σύμφωνα με την προσωρινή εκτίμηση…

«Με παρακάλια δεν πέφτουν οι τιμές»

«Από τα στοιχεία που έβγαλε εχθές η Eurostat, μας δείχνει

ότι δε θα είναι καλός ο μήνας γιατί ο πληθωρισμός εκτοξεύτηκε στο 3%. Αυτό σημαίνει νέες αυξήσεις στα τρόφιμα, στα είδη πρώτης ανάγκης, στις υπηρεσίες, στα καύσιμα», υπογράμμισε ο ίδιος.

Αναφορικά με τη συνάντηση που είχε εχθές ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, με εκπροσώπους των σουπερμάρκετ καθώς και με εκείνους των βιομηχανιών τροφίμων και των πολυεθνικών, όπου τους ζήτησε να μειώσουν το μεσοσταθμικό τους κέρδος και τις τιμές, ιδιαίτερα το φθινόπωρο που ανοίγουν τα σχολεία, ο κ. Ραυτόπουλος σημείωσε:

«Με παρακάλια και να εκλιπαρεί ο κάθε υπουργός είτε τους βιομηχάνους είτε την ένωση ελληνικών σουπερμάρκετ, δεν πέφτουν οι τιμές».

«Όσο η αγορά λειτουργεί ασύδοτη, όσο οι ορέξεις της απληστίας των κερδών συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, έχουμε αυτά τα αποτελέσματα και θα συνεχίσουμε να τα έχουμε», συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
- Νέες, Σεπτέμβριο,- nees, septemvrio