Στο «στόχαστρο» του Ακάρ τα ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα: Θέλουν να πλήξουν την ειρήνη

«Με έναν πόθο για εξοπλιστικά προγράμματα προσπαθούν να κάνουν τα πάντα για να πλήξουν την ειρήνη και την σταθερότητα μεταξύ των δυο χωρών», είπε ο Χουλουσί Ακάρ.Ιδιαίτερα ενοχλημένοι είναι στην Τουρκία από τα εξοπλιστικά προγράμματα που τρέχει η χώρα μας. Ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι «η Ελλάδα με τα εξοπλιστικά επιχειρεί να πλήξει την ειρήνη και…

«Ο Μητσοτάκης ξεπέρασε τα όρια»

Με αφορμή τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Λονδίνο, η τουρκική εφημερίδα Hurriyet

ανέφερε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός «ξεπέρασε τα όρια» και έκανε λόγο για «σκανδαλώδεις δηλώσεις Μητσοτάκη».

Επίσης, τα τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι «η Ελλάδα κινείται εναντίον του τουρκολιβυκού μνημονίου» και πως «θα κάνει έρευνες εντός της περιοχής της Λιβύης».

Το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global ανέφερε: «Η Ελλάδα επέκτεινε τη Naxtex για τις σεισμικές έρευνες που είχε εκδώσει στις 8 Νοεμβρίου. Η έκταση επεκτάθηκε στα 11.000 τ.χλμ. H εξέλιξη αυτή μπορεί να προκαλέσει την αντιδραση της Τουρκἰας και της Λιβύης. Διότι η περιοχή που θα πραγματοποιηθούν οι έρευνες παραβιάζει το μνημόνιο Τουρκίας- Λιβύης που αφορά τις θαλάσσιες περιοχές ευθύνης το οποίο έχουν υπογράψει το 2019. Η περιοχή των ερευνών βρίσκεται εντός της περιοχής που ανήκει στη Λιβύη. Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει το τουρκολιβυκό μνημόνιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα