Στρατός: Έρχονται 2.000 προσλήψεις - Πώς γίνεται αίτηση

Προσλήψεις στο στρατό ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ, δηλώνοντας ότι υπάρχουν 2.000 κενές θέσεις ΟΒΑ στα σώματα.

Στο στρατό πρόκειται να πραγματοποιηθούν 2.000 προσλήψεις για θέση ΟΒΑ, ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ. Εξάλλου, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμύνης θέλει να δώσει κίνητρα στους νέους, ώστε να ενταχθούν στους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω του θεσμού των Οπλιτών Βραχείας Ανακατατάξεως (ΟΒΑ) και των αντίστοιχων – ανά Κλάδο – διαγωνισμών που έχουν ξεκινήσει.

Έτσι,

έδωσε στη δημοσιότητα τον τρόπο δήλωσης ενδιαφέροντος για τις κενές θέσεις. Όποιος λοιπόν, ενδιαφερόμενος θέλει να συμμετέχει, πρέπει να κάνει αίτηση μέχρι τις 15 Ιουνίου, που λήγει η πρόσληψη ΟΒΑ, σύμφωνα με την καταληκτική προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών που αναγράφεται στις εγκυκλίους διαταγές των Γενικών Επιτελείων.

Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι οι 2.000 κενές θέσεις πρόκειται για θέσεις ΟΒΑ, δηλαδή Οπλιτών Βραχείας Ανακατατάξεως.

Πιο αναλυτικά οι θέσεις είναι οι εξής:

-1.200 θέσεις στο Στρατό Ξηράς (600 για τις Ειδικές Δυνάμεις και άλλοι 600 για Πεζικό, Τεθωρακισμένα, Πυροβολικό και Μηχανικό)
-400 θέσεις για το Πολεμικό Ναυτικό (350 για μάχιμες μονάδες και 50 για τη Διοίκηση Υποβρύχιων Καταστροφών με την προϋπόθεση να περάσουν επιτυχώς από το επίπονο – 6μηνης διάρκειας – Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών της ΔΥΚ)
-400 θέσεις για την Πολεμική Αεροπορία

Επίσης, η ανακατάταξη διαρκεί τρία χρόνια με δυνατότητα παράτασης εφάπαξ για επιπλέον τρία έτη.

Ακολουθούν τα σχετικά βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα τα αντίστοιχα επιτελεία.

{https://youtu.be/IPq1aiOF7cc}

{https://youtu.be/rwpy-0manrg}

{https://youtu.be/ZqT092jrD70}

Keywords
Τυχαία Θέματα