Συμφωνία Πούτιν - Ερντογάν για εκεχειρία στο Ιντλίμπ

Συμφωνία Πούτιν και Ερντογάν για εκεχειρία από σήμερα τα μεσάνυχτα στο Ιντλίμπ.

Ρωσία και Τουρκία κατέληξαν σε κοινά αποδεκτές λύσεις όσον αφορά την όξυνση της κατάστασης στο Ιντλίμπ, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι από σήμερα τα μεσάνυχτα Πέμπτης προς Παρασκευής θα ισχύσει εκεχειρία στη συριακή επαρχία.

Ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι η προσωπική επαφή των ηγετών της Ρωσίας και της Τουρκίας επιτρέπει να βρεθούν κοινές προσεγγίσεις στην επίλυση των διεθνών προβλημάτων. «Από

τις αρχές του τρέχοντος έτους, οι εξτρεμιστές που μάχονται στην Ιντλίμπ έχουν αυξήσει σημαντικά τις δραστηριότητές τους, πραγματοποιώντας επιθέσεις εναντίον συριακών κυβερνητικών δυνάμεων», ανέφερε ο κ. Πούτιν.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ρωσίας τόνισε πως Μόσχα και Άγκυρα συμφώνησαν σε ένα κοινό έγγραφο σχετικά με την αποκλιμάκωση των εντάσεων στην Συρία. «Ως αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεών μας, συμφωνήσαμε σε ένα κοινό έγγραφο, οι διατάξεις του οποίου θα ανακοινωθούν από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών. Το έγγραφο αυτό θα παρουσιάζει τις κοινές αποφάσεις που πήραμε σήμερα με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τις σημερινές διαβουλεύσεις που διήρκεσαν περισσότερο από έξι ώρες», υπογράμμισε ακόμη ο κ. Πούτιν.

Keywords
Τυχαία Θέματα